Bojana Popović: U 1. poluvremenu smo pokazale silu u odbrani, zato smo mogle da sačuvamo neke igračice

„Švedska je dobra ekipa, domaćin i biće puna hala, spektakl. Uživanje je igrati takve mečeve. Najslađe je ostavljeno za kraj, idemo da se oporavimo i da čekamo sve ostalo do naše posljednje utakmice”, poručila je selektorka Crne Gore nakon pobjede nad Senegalom (29:21)

15993 pregleda 56 reakcija 10 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Pobjedom nad Senegalom (29:21), rukometašice Crne Gore su napravile važan korak ka četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva.

Do ponedjeljka veče, kada na zatvaranju grupe 1 igraju sa Švedskom, možda će već biti u nokaut fazi, ali je potrebno da se poklope rezultati - da Hrvatska ne osvoji tri boda u duelima sa Kamerunom i Mađarskom, tj. da Šveđanke savladaju Mađarice.

„Veoma važna pobjeda. U 1. poluvremenu smo pokazale silu u odbrani, to nam je dalo šansu da pružimo priliku svima, ali i da sačuvamo neke igračice. Senegalke su bile malo grube, bilo je bitno da sve ostanu zdrave. Naravno da nam je pobjeda važna za podizanje samopouzdanja. Pred nama je utakmica sa Švedskom, čekamo i ostale rezultate”, istakla je Bojana Popović.

Dijana Mugoša je dobila neugodan udarac, zbog čega je utakmicu završila u finišu 1. poluvremena, ali je sve u redu sa njom. Selektorka je htjela da je sačuva.

„Bilo je kritično, sa dosta situacija gdje sudije nisu sankcionisale neke stvari, a onda smo mi dobijali isključenja koja nisu bila. Igračice su se iznervirale, igrale još grublje i pravile glupa isključenja. Sve su dobile šansu, to je važno za ono što slijedi”.

„Lavice” će večeras navijati za Švedsku, a u ponedjeljak igrati protiv jednog od tri domaćina za 1. mjesto u grupi-

„Gledaćemo Švedsku protiv Mađarske, to su sve zanimljive utakmice. Imamo dosta materijala za Švedsku, ovaj završni sa duela sa Mađarskom će nam dati još neke smjernice. Švedska je dobra ekipa, domaćin i biće puna hala, spektakl. Uživanje je igrati takve mečeve. Najslađe je ostavljeno za kraj, idemo da se oporavimo i da čekamo sve ostalo do naše posljednje utakmice”, poručila je Popovićeva.

Bonus video: