Marina Rajčić: Došle smo da pokažemo kako se bori za svoju državu

„San mi je bio da dođem ovdje, naravno ne na ovaj način. Želim da se Marta što prije vrati. Donijela sam novu energiju, vjerujem da mogu da pomognem. Želim da pružim djevojkama maksimalnu podršku, zajedno možemo da napravimo velike stvari”, naglasila je Anastasija Babović

3453 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Bjorn Larsson/TT News Agency via AP
Foto: Bjorn Larsson/TT News Agency via AP

Povreda Marte Batinović je bila šok za sve u taboru Crne Gore, jer je najbolja golmanka prve faze završila nastup na Svjetskom prvenstvu u 18. minutu utakmice sa Hrvatskom.

Iskusna golmanka je otpala i za olimpijske kvalifikacije, gotovo sigurno i za Igre u Parizu, ako ih se Crna Gora domogne, ali je i Marina Rajčić u pobjedi nad Senegalom (29:21) dokazala da Bojana Popović na nju može da se osloni.

„Na početku je veći dio tereta nosila Marta, sada sam je zamijenila. Nedostaje nam, igrale smo i igraćemo za nju. Jedva čekamo da se vrati”, rekla je Rajčićeva, koja je upisala 11 odbrana.

Najiskusnija reprezentativka je naglasila da pobjeda nad Senegalom puno znači, pogotovo što je ostvarena protiv atipičnog rivala.

„Potreban je mnogo veći fokus nego protiv Švedske, Danske i Norveške, na koje smo navikle. Poslije toga što se desilo sa Martom, ovo nam je lijepo došlo, kao nalet dobre energije pred Švedsku”.

Na pitanje da li vjeruje da Crna Gora može da bude u četvrtfinalu i prije posljednjeg meča sa Švedskom, Rajčićeva je iskreno odgovorila:

„Značilo bi nam to, da možemo da budemo rasterećenije. Ali, nećemo igrati bez želje i volje, da samo odradimo meč. Jedva čekamo ovakve utakmice da se pokažemo, to je naš mentalitet. Nismo ovdje došle da se prošetamo, već da se borimo za svoju zemlju i da pokažemo šta znamo. Ali, i da pokažemo drugima kako se igra za državu”.

Poslije duge pauze, između stativa se našla i Anastasija Babović, koja je zamijenila Batinovićevu.

„San mi je bio da dođem ovdje, naravno ne na ovaj način. Želim da se Marta što prije vrati. Odmorna sam, spremna, svježa. Donijela sam novu energiju, vjerujem da mogu da pomognem. Godinu i po sanjam ove dane. Želim da pružim djevojkama maksimalnu podršku, zajedno možemo da napravimo velike stvari”, naglasila je golmanka koja će na dan četvrtfinala proslaviti 23. rođendan.

Babovićeva je sinoć doputovala u Geteborg, a prva dva gola je nesrećno primila iz sedmerca, jer je oba puta dodirnula loptu pri šutevima Sukeine Sanje.

„Tek sam se zagrijavala, trebalo mi je vremena da uđem u meč. Ali, krivo mi je bilo što nisam odbranila. Tokom puta sam gledala analizu Senegala, znala sam gdje šutira. Možda odbranim penal u nekom boljem trenutku”, uz osmijeh je rekla mlada Beranka.

Bonus video: