Adžićeva Slovenija u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Tim bivšeg selektora Crne Gore zahvaljujući ulasku reprezentacije koje su bile ispred njega na EHF Euru osigurao vizu za olimpijske kvalifikacije. Ukoliko Crna Gora izbori četvrtfinale, sljedeća na listi čekanja će biti Španija, a onda Hrvatska. Mađarsku samo pobjeda nad Hrvatskom vodi u kvalifikacije

12336 pregleda 44 reakcija 5 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/rokometnazvezaslovenije
Foto: www.facebook.com/rokometnazvezaslovenije

Kolo prije kraja glavne faze 26. Svjetskog prvenstva, u četvrtfinalu je pet selekcija - Švedska (grupa 1), Norveška, Francuska (grupa 2), Njemačka i Danska (grupa 3).

Na milimetar od cilja je i Holandija, kojoj samo u slučaju čuda može da izmakne selidba u Herning - da izgubi od Španije makar 19 razlike, a da Češka pobijedi Brazil.

Ulaskom u četvrtfinale Norveške i Francuske, kao aktuelnog šampiona Evrope, odnosno domaćina Olimpijskih igara, postalo je jasno da će devetoplasirani tim sa SP igrati kvalifikacije za Pariz, a Mađarska bi pobjedom nad Hrvatskom bila na pragu toga.

I ne samo to - igrala bi u najlakšoj grupi, sa dvije neevropske selekcije.

A mjesto u kvalifikacijama već može da slavi Dragan Adžić - od ekipa koje su bile ispred njegove Slovenije na Evropskom prvenstvu vizu za četvrtfinale, samim tim i mjesto u olimpijskim kvalifikacijama, za sada nema samo Crna Gora. Teoretski ni Holandija, ali je jasno da će biti među osam najboljih.

S obzirom na to da će u olimpijskim kvalifikacijama, zakazanim za april, učestvovati i dvije najbolje plasirane selekcije sa EHF Eura, koje to nisu izborile na SP (Crna Gora je to već osigurala), jasno je i da će se Slovenija u aprilu boriti za odlazak u Pariz.

Ako „lavice” uđu u četvrtfinale, sljedeće na listi čekanja sa EHF Eura su Španjolke, pa Hrvatice. Mađarice su bile iza njih i jasno je da do olimpijskih kvalifikacija mogu samo ako savladaju Hrvatice, što Crnoj Gori i te kako odgovara.

Bonus video: