Rival "lavova" u Minhen stiže sa najboljima koje ima - poznato 20 aduta Srbije za EP

"Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum vodi nas u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj", poručio je selektor Đerona

5818 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Kapiten Srbije Nemanja Ilić, Foto: Rukometni savez Srbije
Kapiten Srbije Nemanja Ilić, Foto: Rukometni savez Srbije

Srbija u Minhen stiže sa najboljim igračima koje trenutno ima - selektor rivala Crne Gore na Evropskom prvenstvu Toni Đerona saopštio je imena 20 rukometaša koji će konkurisati za konačnih 18 putnika na kontinentalni šampionat.

U odnosu na januarsko Svjetsko prvenstvo nova imena na spisku su Miloš Kos, Luka Rogan i Uroš Kojadinović, a u španski stručnjak je u selekciju vratio Miljan Pušica koga dugo nije bilo na velikim takmičenijima.

"Većina ovih momaka, 75 odsto, dio su selekcije od mog dolaska. Ovo prvenstvo ako pružimo svoj maksimum vodi nas u kvalifikacije za Olimpijske igre i to je primarni cilj. Znamo da će biti jako teško", poručio je Đerona, a prenosi mediji u Srbiji.

Osim Crne Gore i Srbije u grupi C na Euru u Njemačkoj nalaze se još Island i Mađarska. Dvije najbolje ekipe nastaviće takmičenje u Kelnu, gradu rukometa koji će biti domaćin jedne grupe glavne faze i završnice šampionata.

Selektor Crne Gore Vlado Šola sredinom novembra je saopštio širi spisak od 35 "lavova" na koje računa za pripreme pred Evropsko prvenstvo.

Spisak Srbije

  • Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar
  • Lijeva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić
  • Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić
  • Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan
  • Bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović.

Bonus video: