Poruka "lavica" pred Dansku: Daćemo sve od sebe, igraćemo jedna za drugu i uživati

Crna Gora sjutra (20.30) protiv Danske igra četvrtfinalni meč na Svjetskom prvenstvu za rukometašice

11582 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Marina Rajčić, Foto: Adam Ihse/TT News Agency via AP
Marina Rajčić, Foto: Adam Ihse/TT News Agency via AP

Nakon velikog uspjeha i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, rukometašice Crne Gore su doputovale u danski Herning, gdje ih sjutra (20.30) očekuje duel protiv jednog od domaćina planetarne smotre.

"Lavice" u "Jiske bank boks areni" očekuje spektakl i prilika za novo čudo, čime bi osigurale najbolji rezultat na prvenstvima svijeta, jer je peto mjesto iz Japana 2019. godine najbolji plasman do sada.

Cilj je već ispunjen, a izabranice selektorke Bojane Popović imaju pravo da sanjaju podvig protiv selekcije koju je Crna Gora tri puta savladala na njihovom terenu - 2010. na Evropskom, 2015. na Svjetskom prvenstvu i 2016. godine na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Đurđina Malović i Marina Rajčić očekuju veliku borbu, ali poručuju da će "lavice" igrati jedna za drugu i uživati.

"Srećne smo i ponosne. Sada sve to ostavljamo iza sebe i fokusiramo se na Dansku. Očekujem veliku borbu, kvalitetan su protivnik, spremamo se. Biće fenomenalna atmosfera, a motiva neće faliti. Naše je da uživamo i da vidimo koliki nam je maksimum u ovom trenutku", kazala je Malović.

Rajčić dodaje da ništa nije nemoguće.

"Očekujem borbu i utakmicu kakvu Crna Gora može da pruži u takvoj atmosferi. Protiv Švedske smo se ispraznile, znale smo da smo prošle, pa smo glavama bile u Herningu. Sada je fokus na Dansku. Znamo njihov stil igre. Jeste da su one pod pritiskom, ali znaju da uživaju u njemu. Mi ćemo se boriti, dati sve od sebe. Nadam se da će rezultat biti dobar na kraju. Ništa nije nemoguće. Sve zavisi kako otvorimo utakmicu, igraćemo našu igru, nećemo trčati. Kako prvenstvo odmiče, stiže umor, ali je fokus tu. To je najbitnije. Daćemo sve od sebe, igraćemo jedna za drugu i uživati", kazala je Rajčić.

Bonus video: