Bojana Popović zna recept za pobjedu u „Jiske bank boksenu”: Nemamo kredit da promašujemo zicere

„Dankinje su na svim ovim mečevima igrale svojim stilom, ali protiv Crne Gore imaju dodatni motiv da podignu nivo agresivnosti u odbrani. Znaju da ih od nas očekuje grublja igra, sa više faulova. One hoće da uzvrate i moramo da budemo spremne da na to odgovorimo”, poručuje selektorka pred sjutrašnje četvrtfinale sa Danskom (20.30) u Herningu

5824 pregleda 10 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Četvrti put na velikim takmičenjima, rukometašice Crne Gore su se domogle „Jiske bank boksena” u Herningu.

Na debiju na velikim takmičenjima, Evropskom prvenstvu 2010. godine, tim koji je predvodila Bojana Popović je senzacionalno savladao Dansku (30:29) i izborio meč za 5. mjesto, a pet godina kasnije, zahvaljujući „haubicama” tada 18-godišnje Đurđine Jauković, „lavice” su na zatvaranju grupne faze slavile 23:21.

Od tada su se Dankinje revanširale, dva puta slavile u hramu svog rukometa, a sjutra veče (20.30) biće velike favoritkinje u četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva.

Biće to repriza prošlogodišnjeg polufinala EHF Eura iz Ljubljane, gdje je tim Jespera Jensena slavio 27:23, a sada će biti još veći favorit.

Tim Bojane Popović je slabiji nego lani, a uzgred je danas morao da doputuje iz Geteborga u Herning, dje domaće igraju od starta, a pitanje je da li će biti dovoljno odmoran za veliki obračun.

„Malo je vremena za bilo šta. Imamo dosta materijala, tome najviše možemo da se posvetimo, jer nema treninga. Znamo se, imamo osjećaj sa prošlogodišnjeg polufinala. Danska je u istom sastavu, nama fale neke igračice. Pogledaćemo taj meč, kako je sve izgledalo”, naglasila je Popovićeva.

Selektorka očekuje da će rival igrati agresivnije nego do sada.

„Dankinje su na svim ovim mečevima igrale svojim stilom, ali protiv Crne Gore imaju dodatni motiv da podignu nivo agresivnosti u odbrani. Znaju da ih od nas očekuje grublja igra, sa više faulova. One hoće da uzvrate i moramo da budemo spremne da na to odgovorimo”.

Crna Gora je plasmanom u četvrtfinale napravila veliki uspjeh, ali ne želi tu da stane.

„Djevojke bi trebalo da budu zadovoljne, ali moramo da želimo više i da probamo da se suprotstavimo vrhunskoj ekipi. Bitno je da taktički odigramo pametno, da ne jurimo nigdje, jer nema potrebe. Moramo da budemo mirne glave i sve zajedno staloženo idemo ka istom cilju”.

„Lavice” su protiv Švedske promašile mnogo zicera i olako gubile lopte, to sjutra ne bi smjelo da se ponovi.

„Ništa nije nemoguće u sportu, samo bi trebalo da se vjeruje. Bitno je da valorizujemo ono što stvorimo i napravimo dobro, jer nas poremeti kad promašimo otvorene šuteve i penale. Kada se sve to pogodi, to podiže ekipu. Nemamo kredit da promašujemo protiv Danske, moramo da budemo na 100 odsto, da bar pet-šest igračica dostigne maksimum na ovom turniru, kako bismo se suprotstavile ovako vrhunskoj ekipi. Biće uživanje igrati u ovom ambijentu, bez obzira na to što će publika biti na strani Danske”, zaključila je Popovićeva.

Bonus video: