Šveđanke savršenim 1. poluvremenom riješile meč sa Njemačkom

Selekcija "tri krune" u trećem četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva za rukometašice savladala Njemačku 27:20 (16:6). Za finale će se boriti sa Francuskom, od koje je izgubila polufinala SP 2017. i Olimpijskih igara u Tokiju

4685 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Na papiru je trebalo da bude najuzbudljivije četvrtfinale, a riješeno je već u 1. poluvremenu - rukometašice Švedske su pregazile Njemačku, slavile 27:20 (16:6) i izborile svoje drugo polufinale na svjetskim prvenstvima.

U njemu će ga čekati Francuska, koja je bila bolja i u polufinalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2017. godine (24:22), ali i u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju (29:27).

Selekcija "tri krune" je oba ta nastupa završila kao četvrta, a sada će u trećem pokušaju pokušati da osvoju prvu svjetsku ili olimpijsku medalju.

U kolekciji ima samo evropski srebro iz 2010. godine, kada je selektor bio Per Johanson, i bronzu 2014, kada je u meču za 3. mjesto savladala Crnu Goru.

Švedska je perfektno počela meč, odbranom potpuno zaustavila sve akcije Njemica i povela 7:0.

Izabranice Markusa Gaugiša su sjajnu Johanu Bundsen savladale tek u 15. minutu, a za dvocifrenu na poluvremenu pobrinula se Tajra Aksner golom sa preko 10 metara.

Johana Bundsen je proglašena za igračicu meča
Johana Bundsen je proglašena za igračicu mečafoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Njemice su u nastavku igrale znatno bolje, najbliže prišle u 54. minutu na 22:18, ali je rival odgovorio serijom 4:0...

Lin Blom, Jamina Roberts, Natali Hagman i Olivija Melegord su dale po pet golova, a igračica meča Bundsen je upisala 15 odbrana.

Za poraženi tim po četiri puta su pogodile Alina Grajsels, Ameli Berger i Viola Lojhter. Sara Vahter je odbranila 13, a Katarina Filter dva šuta.

Zanimljivo je da je meč završen bez ijednog isključenja, a jedini žuti karton je dobila jedna od najboljih defanzivki svijeta, Ana Lagerkvist.

Njemačka će u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta igrati sa Češkom.

Bonus video: