Itana Grbić: Prvi put sam isključena zbog radovanja; Tatjana Brnović: Napravićemo velike stvari

„Divim se djevojkama šta su uradile u odbrani. Bilo je predivno sa klupe gledati kako je igraju Tanja Brnović i Ana Popović, koja prvi put ima ovakvu ulogu, i to mijenja Đinu Jauković. Danska je pobijedila ne što je bila bolja, nego zahvaljujući sudijama”, istakao je srednji bek „lavica”

10755 pregleda 9 komentar(a)
Tatjana Brnović i Tanja Ivanović u duelu sa Ane-Mete Hansen, Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP
Tatjana Brnović i Tanja Ivanović u duelu sa Ane-Mete Hansen, Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

U četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva, rukometašice Crne Gore su poražene od Danske 26:24.

Itana Grbić je bila začuđena isključenjem koje je dobila na nepuna tri minuta do kraja, čime je riješeno pitanje pobjednika.

„Jako je teško pronaći riječi. Prvi put sam isključena zbog radovanja, kao da nismo došle da igramo rukomet, nego u pozorište. Ali, na to ne možemo da utičemo. Moramo da idemo uzdignute glave, jer smo pokazale da smo bolja ekipa od Danske, koja ima dvije postave iste, sa igračicama u vrhunskim klubovima”.

Srednji bek „lavica” je igrao samo u napadu i mogla da vidi kako se njene saigračice bore ispred svog gola.

„Divim se djevojkama šta su uradile u odbrani. Bilo je predivno sa klupe gledati kako je igraju Tanja Brnović i Ana Popović, koja prvi put ima ovakvu ulogu, i to mijenja Đinu Jauković. Danska je pobijedila ne što je bila bolja, nego zahvaljujući sudijama”.

Tatjana Brnović je vodila velike bitke sa halfovima Danske, ali nije mogla da iznudi isključenja.

„Pričala sam sa sudijama, rekla da ih razumijem kakav im je kriterijum, da puštaju da nas udaraju, a da mi dobijamo opomene kad nikoga ne taknemo. Jedino isključenje su dobile u 50. minutu, a nama su penale sudili kad su mislili da je meč prelomljen. Nisu, ipak, mogli da slome naš sistem i duh, ponosna sam na ekipu”.

Sjajna pivotkinja smatra da je pred „lavicama” blistava budućnost.

„Sada su igrale neke djevojke koje su i prošle godine bile tu, ali su imale totalno drugačije uloge. Bile su fenomenalne, ne bih izdvajala nijednu. Imam utisak da je svaka zrela da preuzme odgovornost i da zajedno napravimo velika djela”, poručila je Brnovićeva.

Bonus video: