Rajčić: Nikada nisam vidjela da je neko isključen zbog radovanja, ali idemo dalje uzdignute glave

Rukometašice Crne Gore umorne i mentalno istrošene nakon četvrtfinalnog duela sa Danskom okreću se mečevima za plasman od 5. do 8. mjesta - prvi rival je Holandija, petak od 14.30h

28118 pregleda 379 reakcija 37 komentar(a)
Marina Rajčić tokom meča sa Danskom, Foto: IHF
Marina Rajčić tokom meča sa Danskom, Foto: IHF

Kada protiv sebe imate jednog od favorita Svjetskog prvenstva, više od 11.000 navijača, a kada se lomi i čudne sudijske odluke, polufinale Mundijala izgleda poput planine... I u takvom ambijentu "lavice" su bile blizu čuda.

Nisu uspjele, ali rukometašice Crne Gore nakon poraza u četvrtfinalu od Danske nemaju za čim da žale... Cilj je ostvaren, domaćin je drhtao do samog finiša, a ono najvažnije - kvalifikacije za Olimpijske igre i vjerovatno svjetla Pariza - tek očekuju djevojke Bojane Popović.

"Borile smo se do kraja, ali nekada ne ide kako želiš i očekuješ. Tokom cijelog meča smo gledale naprijed - i kada je bilo minus sedam. Bilo je i nekih sudijskih odluka, koje zaista nismo razumjele, ali nismo odustajale i to je za ponos. Žalimo naravno, ali idemo dalje uzdignute glave", poručila je naša golmanka Marina Rajčić, dan nakon poraza od Danske.

"Lavice" su posljednji put zaprijetile na dva minuta prije kraja kada je Nina Bulatović smanjila na 25:23, a sudije iz Alžira Belhiri i Hamidi umjesto da isključe Trine Estergord-Jensen put na klupu pokazali su Itani Grbić - zbog pretjeranog radovanja.

"Nikada nisam vidjela da je neko isključen zbog radovanja i to je to, da ne idemo dalje", istakla je Marina. "Ne želim da budem nepristojna i da komentarišem mnogo suđenje u ovako važnoj utakmici - u svakom slučaju, čestitke Danskoj na pobjedi, želim im sreću do kraja prvenstva".

Crna Gora ima kartu za olimpijske kvalifikacije u džepu, a do kraja Mundijala očekuju je mečevi za razigravanje od 5. do 8. mjesta - prvi rival je Holandija u petak, od 14.30h sati.

"Svaki meč je težak, sve smo umorne i mentalno istrošene, jer priprema za ovakve mečeve zahtijeva maksimalan fokus. Pokušaćemo da odmorimo, da se 'namjestimo' i da odigramo još jedan meč za uživanje, jer kada uživamo onda i igramo najbolje", zaključila je Marina Rajčić.

Godeč: Nisu nam mogle ništa

Svjetsko prvenstvo u Skandinaviji biće veliko iskustvo za neke nove "lavice", poput mladog pivota Crne Gore Ivane Godeč.

"Ponosna sam na sve djevojke. Borile smo se, ništa nam nisu mogle, a na kraju su sudije uradile to što je bilo u njihovoj moći", istakla je Godeč.

O meču za Holandijom kaže...

"Biće teško naći snagu, prazne smo, ali ne predajemo se", dodala je Godeč.

Bonus video: