"Lavice" igraju za plasman i čekaju rivale za Pariz

Crnogorske rukometašice čekaju mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta - prvi rival je Holandija (danas od 14.30). Ostalo je i da se riješi s kim će izabranice Bojane Popović igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, od 11. do 14. aprila naredne godine

14355 pregleda 135 reakcija 16 komentar(a)
Bojana Popović i igračice Crne Gore već su premašile cilj na SP, Foto: Beta/AP
Bojana Popović i igračice Crne Gore već su premašile cilj na SP, Foto: Beta/AP

Polufinale Svjetskog prvenstva ostalo je san nakon bolnog poraza od Danske i čudnih odluka sudijskog para iz Alžira, pa će rukometašice Crne Gore do kraja skandinavskog Mundijala igrati za plasman od 5. do 8. mjesta i čekati rivale za odlazak na Olimpijske igre.

Prvi rival djevojkama Bojana Popović u razigravanju za plasman biće Holandija - danas od 14.30h u Herningu. Raspored od 5. do 8.pozicije na kraju će i odrediti sastave dva kvalifikaciona turunira na kojima će se dijeliti po dvije karte za Pariz 2024.

Ulaskom Norveške i Francuske u polufinale Svjetskog prvenstva, kao aktuelnog šampiona Evrope, odnosno domaćina Olimpijskih igara, postalo je jasno da će posljednja direktna viza za Pariz pripasti Švedskoj i Danskoj.

Dankinje bi u Grad svjetlosti išle kao šampionke ili finalistkinje, ako bi igrale sa Francuskom, a mogu da odu i kao četvrtoplasirane kao predstavnik Starog kontinenta ukoliko Norvežanke osvoje titulu. Danska ili Švedska će na kvalifikacionom turniru za OI igrati sa Japanom i Kamerunom.

Ostalo je da se riješi sa kim će igrati selekcije koje se bore za plasman od 5. do 8. mjesta. Petoplasirana i osmoplasirana selekcija će se za dva mjesta na OI boriti sa Španijom i Argentinom, a šestoplasirana i sedmoplasirana sa Slovenijom, koju vodi naš Dragan Adžić, i Paragvajem.

Kvalifikacioni turniri biće održani od 11. do 14. aprila naredne godine, a domaćine će odrediti IHF.

Bonus video: