Dijana Mugoša: Umor je bio očigledan; Jelena Despotović: Pravile smo greške koje rival kakav je Holandija brzo iskoristi

"Želimo da prvenstvo završimo pobjedom", poručuju "lavice"

7471 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bjorn Larsson/TT News Agency via AP
Foto: Bjorn Larsson/TT News Agency via AP

Dijana Mugoša je i u duelu sa Holandijom potvrdila odličnu formu, postigla je šest golova, ali poraz je bio neminovan - "lavice" su izgubile 28:25 i igraće za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

"Dobro smo otvorile meč, igrale jako u oba pravca i bile pametne, ali je bio očigledan umor. Pokazale smo, ipak, borbenost koja nas krasi i kada smo bile u minusu, ali nije bilo dovoljno za pobjedu", rekla je Dijana Mugoša.

Naša selekcija SP zatvara duelom sa Češkom u nedjelju od 10.15 časova. Pobjeda u tom meču donijela bi Crnoj Gori nešto lakšu kvalifikacionu grupu za Olimpijske igre.

"Spremamo se za Čehinje najbolje što možemo. Želimo da prvenstvo završimo pobjedom", dodala je Dijana.

Jelena Despotović je svjesna da je "lavicama" nedostajalo energije.

"U početku smo bile stabilne u odbrani i napadu. Potom je stigao umor i počele smo da pravimo tehničke greške koje protivnik kakav je Holandija iskoristi vrlo brzo i onda se to pretvori u veliku razliku. Najvažnije je da se, uprkos umoru i maloj rotaciji, nismo predavale do kraja", istakla je Despotovićeva.

Bonus video: