"Lavice" protiv Češke igraju za 7. mjesto: "Da izađemo na teren kao da je finale"

Utakmica je na programu u nedjelju od 10 časova i 15 minuta

6215 pregleda 2 komentar(a)
Matea Pletikosić, Foto: IHF
Matea Pletikosić, Foto: IHF

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće sjutra (10.15) u Herningu protiv Češke utakmicu za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

"Lavice" su juče izgubile od Holandije, a pobjeda nad Češkom bi im, osim sedmog mjesta, donijela i lakši put u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Moramo pokazati karakter, izaći kao pobjednici, prvenstveno zbog nas. Da završimo prvenstvo sa dobrim osjećajem, jer smo dogurali daleko. Treba da zaboravimo sve što je bilo i da na teren izađemo kao da je finale. Češka je iznenađenje - bore se, daju sve od sebe. Biće teška utakmica, ali do dobrog rezultata možemo doći dobrom odbranom. Mislim da je bitno da završimo na sedmom mjestu i da u kvalifikacijama za Olimpijske igre imamo lakšu grupu", kazala je Matea Pletikosić.

Jelena Vukčević smatra da "lavice" dobrom odbranom mogu doći do još jedne pobjede.

"Ima djevojaka koje su sigurno umorne - i fizički i psihički. Sigurno da je došlo do pražnjenja. Najbitnije je da ostanemo zdrave i da završimo prvenstvo pobjedom. Mislim da smo favoriti, Češka je iznenađenje. Imamo 6:0 odbranu koja je na zavidnom nivou i koja će nas dovesti do željene pobjede. Ako to ispratimo dobrim napadom, onda neće biti problema. Pobjeda bi nam olakšala put do Pariza. Mislim da će sve biti kako treba i da ćemo pobijediti", kazala je Vukčević.

Vukčević je najmlađa u nacionalnom timu.

"Jedno ogromno iskustvo, prelijep je osjećaj. Osjetila sam kako je biti sa seniorskom reprezentacijom na terenu i van njega, koliko vlada odlična atmosfera. Sa prvenstva idem sa najljepšim osjećajem", poručila je Jelena Vukčević.

Za peto mjesto, u 13 sati, igraće Njemačka i Holandija.

Šampiona svijeta odlučiće duel Norveške i Francuske (19.00), dok će se u meču za treće mjesto sastati Švedska i Danska (16).

Bonus video: