Marina Rajčić: Pravimo novu, mnogo jaku reprezentaciju, koja može da parira svima

„Mnogo je pozitivnih stvari. Falilo nam je dosta igračica, neke su se oprostile, ali kad se neke vrate biće ono pravo. Samo da se lako uklope i nastavimo gdje smo danas stale”, rekla je kapitenka Crne Gore nakon pobjede nad Češkom (28:24) u duelu za 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu

11096 pregleda 15 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Trijumfom nad Češkom (28:24), rukometašice Crne Gore završile su 26. Svjetsko prvenstvo na 7. mjestu.

To im je treći najbolji plasman na SP, jer su 2019. bile pete, a 2017. sedme na svijetu. Ostaće, naravno, gorak ukus zbog sudijske nepravde u duelu sa Danskom u četvrtfinalu, ali je i ovo uspjeh za podmlađenu reprezentaciju, koja je na startu glavne faze ostala bez najiskusnije, 33-godišnje golmanke Marte Batinović.

„Najbitnije je da smo zdrave završile, a još smo i pobijedile. Žao mi je, naravno, zbog utakmice sa Danskom, ali srećna idem kući, jer znam da smo dale sve od sebe i dobile dosta igračica. To je jako bitno za naredna okupljanja i kvalifikacije koje slijede. Čekamo Martu da nam se oporavi i vrati, mislim da pravimo novu, mnogo jaku reprezentaciju, koja može da parira svima”, rekla je Marina Rajčić, najstarija u ovoj selekciji sa 30 godina.

Kapitenka smatra da se prave stvari tek mogu očekivati od „lavica”.

„Mnogo je pozitivnih stvari. Falilo nam je dosta igračica, neke su se oprostile, ali kad se neke vrate biće ono pravo. Samo da se lako uklope i nastavimo gdje smo danas stale”.

Marina Rajčić je, uz Jovanku Radičević i Majdu Mehmedović, jedina crnogorska rukometašica koja je tri puta igrala na Olimpijskim igrama. Boriće se da u Parizu postane prva sa četiri učešća protiv Slovenije, Paragvaja i poražene iz meča za 5. mjesto između Holandije i Njemačke.

„Daćemo sve od sebe, nećemo to lako pustiti. To je naš san, san novih ‘lavica’. Pripremaćemo se kroz klubove da kvalifikacije dočekamo spremne”, poručila je golmanka rumunske Magure Ćisnadije.

Bonus video: