Bojana Popović: Nadam se da ćemo svi zajedno raditi da olimpijske kvalifikacije budu u Crnoj Gori

„Najbitnije je da vidimo gdje će biti turnir, jer domaćin uvijek ima prednost. Nadam se da ćemo imati snage i kao Savez i kao država da probamo da zajednički dođemo do cilja, da kvalifikacije budu u Crnoj Gori. Apelujem na sve koji odlučuju da misle kao mi i daju nam podršku, da zajedno idemo u projekat”, poručila je selektorka nakon pobjede nad Češkom (28:24) i osvajanja 7. mjesta na Svjetskom prvenstvu

21519 pregleda 610 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Iako su bile bez šest igračica koje su prošle godine osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu, od toga tri starterke i jedne prve zamjene, rukometašice Crne Gore su na 26. Svjetskom prvenstvu osvojile 7. mjesto.

To je veliki uspjeh za tim koji je na startu glavne runde zbog teške povrede ostao i bez najbolje golmanke prve faze, Marte Batinović, i najava da su pred „lavicama” nove medalje. Na oproštaju od Herninga, savladana je Češka 28:24.

„Najljepše je što smo završile na ovakav način i bez novih povreda, što je veoma bitno za ovu generaciju. Današnja utakmica je pokazala da su djevojke spremne i kad je teško, kad je jutro, a sve su dobile šansu da osjete Svjetsko prvenstvo. Prezadovoljna sam, sve je bilo kako bi trebalo”, istakla je Bojana Popović.

Selektorka ističe da je rano da se prave analize učešća na šampionatu na sjeveru Evrope, ali je zadovoljna izdanjima svog tima.

„Važno je da je ekipa tokom cijelog turnira podizala nivo igre, da je na teškim utakmicama bila prava, da se do posljednjih minuta nije znalo ko će biti pobjednik. Djevojke su dale sve od sebe, zaslužuju pohvalu i ponos svih - nas u štabu, Saveza, ali i cijele Crne Gore. Zaslužile su to, bila je velika borba. Neke igračice su puno potrošene u svojim klubovima, neke nisu u ritmu i formi, ali su sve pokazale da su budućnost crnogorskog rukometa”.

„Lavice” će sljedeći meč igrati 29. februara protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tri dana kasnije je revanš u Crnoj Gori. To će biti samo zagrijavanje za april i kvalifikacije za Olimpijske igre, na kojima će rivali biti Slovenija, Paragvaj i poraženi iz meča Holandija - Njemačka.

„Kada je olimpijska godina, budu Svjetsko prvenstvo, kvalifikacije za Evropsko i olimpijske kvalifikacije, tako da će ekipa sada biti češće na okupu. To je dobro, da se nešto gradi i dograđuje za ono što je najvažnije, to je taj april”, istakla je selektorka.

Crna Gora je u korona periodu bila domaćin kvalifikacija za plasman u Tokio i prošla u grupi sa Norveškom i Rumunijom. Popovićeva apeluje da se turnir opet organizuje u Podgorici.

„Najbitnije je da vidimo gdje će biti turnir, jer domaćin uvijek ima prednost. Nadam se da ćemo imati snage i kao Savez i kao država da probamo da zajednički dođemo do cilja, da kvalifikacije budu u Crnoj Gori. To bi nam mnogo značilo, znamo koliko nam je bitna naša publika. Apelujem na sve koji odlučuju da misle kao mi i daju nam podršku, da zajedno idemo u projekat”, poručila je Bojana Popović.

Bonus video: