„Lavice” protiv Njemačke, Slovenije i Paragvaja traže vizu za Olimpijske igre

Njemice porazom od Holandije (30:26) postale posljednje učesnice kvalifikacionog turnira 3, sa kojeg će dvije selekcije izboriti nastup u Parizu

27509 pregleda 215 reakcija 17 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Na putu ka četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim rukometnim turnirima, Crnoj Gori će stajati Njemačka, Slovenija i Paragvaj.

Posljednja dilema riješena je na utakmici za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, na kojoj se Holandija poigravala sa Njemicama, slavila 30:26 i poslala ih na megdan Crnoj Gori.

Tri turnira, na kojima će se rješavati pitanje posljednjih šest učesnika OI, igraju se od 11. do 14. aprila, a IHF će naknadno odrediti domaćine.

Tim Pera Johansona je dominirao od starta, početkom 2. poluvremena imao i dvocifrenu prednost, pa je jasno da su izabranice Bojane Popović dobile lakšeg rivala na putu ka Parizu.

Njemačka je, uostalom, debakl doživjela i u četvrtfinalu protiv Švedske (27:20), od koje je gubila dvocifrenom razlikom već u 1. poluvremenu.

Holandija će se, s druge strane, za Olimpijske igre boriti sa Češkom, koju je savladala 33:20 u grupnoj fazi SP, Španijom i Argentinom.

Na kvalifikacionom turniru 1 za dva mjesta u Gradu svjetlosti boriće se Švedska, Mađarska, Japan i Kamerun.

Da je Holandija izgubila, desila bi se zanimljiva situacija - da Crna Gora protiv svoja dva bivša selektora traži vizu za OI, jer Sloveniju vodi Dragan Adžić, a „lale” Per Johanson.

Bonus video: