Dankinje četvrti put bronzane na svjetskim prvenstvima, Šveđanke još bez odličja van EHF Eura

U veoma uzbudljivom meču, tim Jespera Jensena slavio 28:27

12856 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Prije dvije godine, na Svjetskom prvenstvu za rukometašice u Španiji, zlato je osvojila Norveška, srebro Francuska, bronzu Danska.

Prvi uslov da se poredak osvajača medalje ponovi je ispunjen - Danska je u prepunom "Jiske bank boksenu" u Herningu savladala Švedsku u meču za 3. mjesto 28:27 i osvojile četvrtu bronzu na šampionatima planete.

Šveđankama je ovo, s druge strane, peto polufinale na velikim takmičenjima, a ostale su na dvije medalje, i to sa evropskih prvenstava 2010. (srebro) i 2014. godine (bronza). Drugii put na šampionatima svijeta završile su četvrte, baš kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Domaće su brzo stekle četiri razlike (5:1) i nekoliko puta dostizale maksimalnu razliku, posljednji u 35. minutu - 21:17.

Selekcija "tri krune" je smogla snage da preokrene pogotkom golmanke Johane Bundsen (24:23) u 50. minutu, ali je nekoliko loših odluka Jamine Roberts i kćerke selektora Tomasa Aksnera, Tajre, Danska znalački kaznila i stigla do pobjede.

Domaće su sa po pet golova predvodile Ane-Mete Hansen, Kristina Jergensen i Mije Hejlund, koja je 25 sekundi prije kraja pogodila za nedostižnih 28:26.

U poraženom timu po sedam puta, i to bez promašaja, pogodile su Lin Blom i Olivija Melegord.

U 19 časova počinje finale Norveška - Francuska. Prije dvije godine, tim Olivijea Krumbolca je vodio 16:10, ali su izabranice Torira Hergeirsona slavile ubjedljivo - 29:22.

Bonus video: