Rivali na putu ka Parizu: Lavice sa svima imaju pozitivan skor, Adžić jedini sa Slovenijom uspio da savlada Crnu Goru

Rukometašice Crne Gore će u aprilu protiv Njemačke, Slovenije i Paragvaja tražiti jednu od dvije karte za OI u Parizu

10759 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore pred jedan od mečeva na nedavnom SP, Foto: IHF
Rukometašice Crne Gore pred jedan od mečeva na nedavnom SP, Foto: IHF

Dvije karte za Olimpijske igre u Parizu dijeliće se od 11. do 14. aprila, a rukometašice Crne Gore za njih će se boriti protiv Njemačke, Slovenije i Paragvaja.

Ko će od pomenute četiri reprezentacije biti biti domaćin olimpijskih kvalifikacija tek treba da bude odlučeno, a očekuje se da će Rukometni savez Crne Gore učiniti sve da to bude upravo naša zemlja. Uostalom, i selektorka Bojana Popović je naglasila koliko je bitno da njene djevojke igraju pred svojim navijačima.

Njemačka će svakako na taj turnir stići kao najbolje plasirana sa juče završenog Svjetskog prvenstva (šesto mjesto), Slovenija je pravo na kvalifikacije stekla osmom pozicijom sa prošlog Evropskog prvenstva, dok je Paragvaj bio treći na Panameričkim igrama.

Kada su u pitanju ovi rivali, tradicija je na strani "lavica", pošto Crna Gora sa svim protivnicima na turniru ima pozitivan skor.

Naša reprezentacija je sa Njemačkom do sada odigrala četiri utakmice - dobila je tri, a jednom je poražena. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu "lavice" su slavile 25:24, u nebitnom meču na EHF Euru 2012 - kada su već prošle u polufinale - izgubile su 27:20, da bi istim rezultatom trijumfovale dvije godine kasnije. Lani je u "Morači" u grupnoj fazi Evropskog prvenstva bilo 29:25.

Slovenija na klupi ima veliko ime, nekadašnjeg selektora Crne Gore Dragana Adžića, a upravo je on jedini uspio da tu reprezentaciju dovede do pobjede protiv Crne Gore na dosadašnjih osam susreta - prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu, kada su "lavice" bile oslabljene.

Paragvaj je simpatična priča iz Južne Amerike, ali je jasno da u ovakvom društvu nema šta traži. Protiv ove selekcije Crna Gora je odigrala samo jedan meč - i to u 2. kolu tek završenog Svjetskog prvenstva kada je slavila sa laganih 41:26.

Bonus video: