Dijana Mugoša: Poslije ovog prvenstva vjerujem da imamo baš velike šanse za OI

„Ponosna sam na ekipu i na sebe, povratak je bio baš dobar. Dala sam sve od sebe da igram za državu najbolje što mogu, nadam se da sam opravdala očekivanja svih”, rekla je Mugoša, koja je gotovo cijelu prošlu sezonu propustila jer je pokidala prednji ukršteni ligament

8357 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Za one koji malo slabije prate rukomet, otkrovenje 26. Svjetskog prvenstva u redovima Crne Gore bila je Dijana Mugoša.

Djevojka koja je zaobilaznim putem i na „mala vrata” ušla u reprezentaciju, a potom bila u sjenci Majde Mehmedović, izdanjima i pokazanim karakterom u Helsingborgu, Geteborgu i Herningu je oduševila naciju i završila takmičenje kao prva golgeterka tima sa 43 pogotka. I to godinu i dva mjeseca nakon što je doživjela jednu od najtežih povreda.

„Ponosna sam na ekipu i na sebe, povratak je bio baš dobar. Dala sam sve od sebe da igram za državu najbolje što mogu, nadam se da sam opravdala očekivanja svih”, rekla je Mugoša.

Nije bilo lako ni njoj, ali ni Ivoni Pavićević, Nini Bulatović i mladoj Anastasiji Marsenić, jer su morale da „uskoče u patike” Mehmedovićeve i Jovanke Radičević, koje su uz ranije Radmilu Petrović, bila možda i najbolja krila svijeta.

„To su naša vrhunska krila, ali se trudimo da im budemo dostojne nasljednice i nadam se da jesmo. Sve dajemo maksimum da ono što dobro radimo u klubovima prenesemo na reprezentaciju, vjerujem da smo to uradile”.

Dijana Mugoša, Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Luka Zeković

Mugoša je propustila gotovo cijelu prošlu sezonu, jer je pokidala prednji ukršeni ligament. Nije igrala na Evropskom prvenstvu, ostala zbog toga bez medalje, ali ove sezone igra najbolji rukomet i u reprezentaciji i u rumunskoj Univerzitatei.

„Odlično se osjećam, kao da se ništa nije desilo. Da zlo ne čuje. Samo da se tako nastavi”.

Na nekim utakmicama je igrala i na poziciji desnog krila.

„Nije mi previše neobično, jer smo to već spremale kada smo išle na Olimpijske igre, da igram ako Jovanki bude potrebna zamjena na desnom krilu. Već sam navikla, a nije mi bitno na kojoj poziciji igram, već samo da dam pravi doprinos”.

Crna Gora će se za jedno od dva mjesta na Olimpijskim igrama boriti sa Njemačkom, Slovenijom i Paragvajem, a 28-godišnja Podgoričanka je uvjerena da će vidjeti svjetla Pariza.

„Poslije ovog prvenstva vjerujem da imamo baš velike šanse. Daćemo maksimum kao i uvijek, pune smo samopouzdanja i srećne što smo ovako dobro odigrale prvenstvo. Generacija smo koja stasava u prave igračice i idemo da uzmemo vizu za Olimpijske igre”, zaključila je Mugoša.

Bonus video: