Borozan: Vratio sam se jer mislim da imamo kvalitet i perspektivu da napravimo rezultat

„Obavio sam nekoliko razgovora sa selektorom, učinilo mi se da bi trebalo da se odazovem. Djelovao je ubjedljivo, dobio sam želju da sarađujem sa njim i vratim se. To je jedan od razloga, a glavni je što žena i djeca opet žele da me gledaju u dresu reprezentacije”, rekao je 29-godišnji lijevi bek, koji je posljednji put za Crnu Goru igrao u junu 2017.

13929 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Poslije šest i po godina, Vuko Borozan je konačno obukao opremu crnogorske reprezentacije.

Svojevremeno jedan od najboljih bekova svijeta se „zagubio” posljednjih godina. Prvo je „nestao” iz reprezentacije, potom i sa najveće scene, ali je dolaskom u Lovćen najavio da želi da opet bude tamo gdje je nekad bio.

U Evropskoj ligi je na momente podsjetio na izdanja iz Vardara u sezoni 2016/2017, kada je bio jedan od heroja u osvajanju Lige šampiona, a sada će i u dresu nacionalnog tima pokušati da pokaže da može opet da bude dio elite.

Stameni Cetinjanin se pojavio na prozivci selektora Vlada Šole na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a o povratku je pričao i za medije.

„Osjećaj igranja za reprezentaciju je uvijek fenomenalan. Obavio sam nekoliko razgovora sa selektorom, učinilo mi se da bi trebalo da se odazovem. Djelovao je ubjedljivo, dobio sam želju da sarađujem sa njim i vratim se. To je jedan od razloga, a glavni je što žena i djeca opet žele da me gledaju u dresu reprezentacije. Zato sam odlučio da se vratim i dam sve od sebe”, rekao je 29-godišnji lijevi bek.

Borozan poručuje da je pratio „lavove” i da vjeruje da imaju kvalitet za velika djela.

„Pratio sam reprezentaciju, jedan od razloga da se vratim je što su momci mladi i imaju kvaliteta i perspektivu da napravi rezultat. Neke igrače sam upoznao dok sam igrao u Vespremu i Zagrebu, super su i imaju ogroman potencijal za budućnost”

Da li je za ovih šest i po godina bilo pokušaja i drugih selektora da te vrate u reprezentaciju?

„Što je bilo, bilo je. Ne bih sada da se vraćam na to, imaćemo vremena da razgovaramo o svemu. Sada sam koncentrisan na ove pripreme, tu sam da se spremam za Evropsko prvenstvo, da konkurišem za ekipu i da idem na šampionat ako se dokažem selektoru”.

Koliko može Crna Gora u Njemačkoj?

„Rano je sada za prognoze. Grupa je teška, znamo svi o kakvim je protivnicima riječ - Mađarskoj, Islandu i Srbiji. Sve ekipe su podjednako dobre. Mislim da možemo dosta, na nama je naporno treniramo i damo sve od sebe”.

Prije skoro osam godina, „lavovi” su na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj igrali protiv Mađarske ključni meč za plasman u glavnu fazu. Izgubili su, a sada će pokušati da se revanširaju i zakorače ka glavnoj fazi u Kelnu.

„Uvijek je prvi meč bitan. Tada smo izgubili, mislim da smo izgoreli u želji da pobijedimo. Sada smo iskusniji, prošlo je osam godina, a mislim da bi trebalo da se najviše spremimo za taj meč. Imamo svoje adute”.

Borozan je neslavno završio epizodu u Evropskoj ligi, jer ga je Pero Milošević zamijenio već u 4. minutu duela sa Flenzburgom zbog negodovanja prema saigračima. Možda je to bio i njegov oproštaj od kluba iz rodnog grada.

„Biće vremena da razgovaramo o svim stvarima. Ne bih sad miješao bilo kakve epizode sa ovom u kojoj se trenutno nalazim. Doći će vrijeme i za to”, zaključio je Borozan.

Bonus video: