Vujović: Da slijedimo primjer "lavica", čekaju nas derbi sa Srbijom, Mađarska u uzlaznoj putanji i zvijezde Islanda

Rukometaši Crne Gore nastavljaju sa pripremama za EHF Euro, a srednji bek i povratnik u reprezentaciju Stevan Vujović smatra da bi "lavovi" trebalo da izgledaju kao naše rukometašice na nedavnom SP

11354 pregleda 119 reakcija 11 komentar(a)
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Kraj godine i početak nove uvijek su dani kada Crnu Goru trese rukometna groznica - sada je već i tradicija da se najprije u novembru i decembru "lavice" bore na velikim takmičenjima, a nakon njih u januaru i "lavovi".

Tako je i ovog puta - crnogorske rukometašice, iako oslabljenje, oduševile su sedmim mjestom na Svjetskom prvenstvu, a upravo njihov primjer žele da slijede i naši rukometaši na šampionatu Evrope koji u Njemačkoj počinje desetog dana 2024.

"Upravo njihova izdanja i rezultat iz Skandinavije biće nam primjer - svakako da su djevojke uvijek bile korak ispred nas", poručio je desni bek "lavova" Stevan Vujović.

Nastavio je biranim riječima da priča o izabranicama Bojane Popović.

"Uprkos povredama i otkazima bile su odlične, to nam je primjer koji ćemo da slijedimo, prije svega što se tiče požrtvovanosti i borbe", dodao je Vujović.

Vujović tokom jučerašnjeg treninga 'lavova'
Vujović tokom jučerašnjeg treninga "lavova"foto: Stefan Ivanović/RSCG

Rukometaši Crne Gore juče su počeli pripreme, a Vujović nakon što nije igrao za reprezentaciju od januarskog Svjetskog prvenstva ponovo je među onima koji su tu od prvog treninga.

"Prije 10 dana sam završio sa obavezama u klubu, a u međuvremenu sam trenirao kako bih održavao formu. Očekujem da se dobro spremimo, da ne bude povreda", dodao je Vujović.

Srednji bek rumunskog Minaur Baja Marea među "lavove" se vratio nakon nekoliko mjeseci, a poslije šest i po godina dio reprezentacije je i Vuko Borozan, nekada jedan od najboljih bekova planete.

"Svi znamo kakav je igrač, ali još ne znam koliko može da pomogne - tek smo odradili jedan trening. Ostalo je sada na selektoru i trenerima da odrede kako i u kom pravcu može da pomogne", objasnio je Vujović.

Momci Vlada Šole prvu fazu Eura 2024 igraće u Minhenu, a rivali će im biti Mađarska (12. januar), Island (14) i Srbija (16) - u mislima je ponavljanje uspjeha sa prošlog šampionata kada je Crna Gora bila 11. na Starom kontinentu.

"Sigurno da možemo da ponovimo uspjeh, ali moramo da budemo i oprezni. Ponovo nas čeka derbi sa Srbijom, Mađarska je u uzlaznoj putanji, ima puno kvalitetnih igrača. Island je pun zvijezda, ali kao što sam rekao nekoliko puta ranije - ne bavim se prognozama", zaključio je Vujović.

Bonus video: