"Lavice" idu u Ulm po olimpijsku vizu

Njemačka domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

12535 pregleda 48 reakcija 6 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Poznat je grad domaćin olimpijskih kvalifikacija za rukometašice.

"Lavice" po vizu za Pariz idu u Ulm, odlučio je Izvršni odbor Svjetske rukometne federacija (IHF).

Organizacija je, dakle, pripala Njemačkoj, a pored domaćina i Crne Gore u grupi su još Slovenija, na čijoj klupi sjedi Dragan Adžić, te Paragvaj.

Plasman na Olimpijske igre će izboriti najbolje dvije ekipe sa turnira koji je na programu od 11. do 14. aprila naredne godine.

Selektorka crnogorskih rukometašica Bojana Popović je u nedjelju, nakon duela sa Češkom za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, izrazila nadu da bi naša država mogla da bude domaćin olimpijskih kvalifikacija. Nada nije dugo trajala...

"Najbitnije je da vidimo gdje će biti turnir, jer domaćin uvijek ima prednost. Nadam se da ćemo imati snage i kao Savez i kao država da probamo da zajednički dođemo do cilja, da kvalifikacije budu u Crnoj Gori. To bi nam mnogo značilo, znamo koliko nam je bitna naša publika. Apelujem na sve koji odlučuju da misle kao mi i daju nam podršku, da zajedno idemo u projekat", rekla je prije pet dana legendarna rukometašica.

Kako je saopšteno, RSCG je želio da bude domaćin, ali...

"Rukometni savez Crne Gore je IHF-u dostavio pismo o namjerama da bude domaćin kvalifikacionog turnira, a nakon što je od crnogorske kompanije koja je dugogodišnji sponzor Saveza, dobio uvjerenje da će pokriti finansijske troškove organizacije, kao i obaveznu bankarsku garanciju. IHF je, ipak, ranije zaključio spisak kandidatura za organizaciju turnira i domaćinstvo povjerio Njemačkoj", navodi RSCG.

Pored Njemačke, domaćini su još Mađarska i Španija.

U Debrecinu će igrati Mađarska, Švedska, Kamerun i Japan, a u Toreviehi Španija, Holandija, Češka i Argentina.

Bonus video: