RSCG izabrao najbolje: Ivona i Filip obilježili 2023. u Crnoj Gori, Tatjana Brnović i Miloš Vujović i inostranstvu

Nina Ramusović iz ORK Rudar najbolja je mlada igračica Crne Gore, a Ilija Rafailović iz Budvanska rivijera Budva najbolji mladi igrač.

2786 pregleda 4 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Kraj godine uglavnom je rezervisan za proglašenja najboljih, a kada je u pitanju crnogorski rukomet izbor nije bilo lak...

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore donio odlulu, a laureati za 2023. su Ivona Pavićević, Tatjana Brnović, Filip Krivokapić i Miloš Vujović.

Ivona Pavićević krilo Budućnost Bemaxa, najbolja je igračica Crne Gore.

"Jedna od najboljih igračica Budućnost Bemaxa u EHF Ligi šampiona, imala je i odlična izdanja u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu", saopštio je RSCG.

RSCG izbor najboljih 2023.
foto: RSCG

Filip Krivokapić iz Lovćena je najbolji igrač Crne Gore

"Bio je jedan od najboljih igrača Lovćena u SBBet Prvoj crnogorskoj ligi i EHF Evropskoj ligi".

Tatjana Brnović iz Krim i jedna od najboljih rukometašica svijeta izabrana je za najbolju crnogorsku igračicu u inostranstvu.

"Jedna od najboljih igračica Krima u EHF Ligi šampiona, imala je i odlična izdanja u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu", piše u objašnjenju RSCG.

Miloš Vujović, momak sa Cetinja koji sada nosi dres njemačkog Gumerzbaha najbolji je igrač u inostranstvu.

"Sa Fuhse Berlinom ove godine je osvojio trofej u EHF Evropskoj ligi, a sjajna izdanja pruža i ove sezone u dresu Gumerzbaha, jedan od najboljih igrača reprezentacije na Svjetskom prvenstvu".

RSCG je izabrao i najbolje u mlađim kategorijama.

Nina Ramusović iz ORK Rudar najbolja je mlada igračica Crne Gore, a Ilija Rafailović iz Budvanska rivijera Budva najbolji mladi igrač.

"Nina je od ove sezone igračica ORK Rudar, sa kojim je nastupala u EHF Evropskom kupu, članica je reprezentacije koja je osvojila sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici. Ilija je pružio odlična izdanja u dresu Budvanske rivijere u Kadetskoj ligi Crne Gore i najbolji je strijelac takmičenja", zaključili su iz RSCG.

Bonus video: