"Lavovi" grade formu za Minhen: Čeka nas teška grupa, ali cilj je druga faza

Rukometaši Crne Gore polako se kompletiraju pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj - Stefan Čavor i Vasilije Kaluđerović ističu kvalitetan rad i atmosferu na treninzima

4964 pregleda 6 komentar(a)
Čavor, Foto: Filip Roganović
Čavor, Foto: Filip Roganović

Kultno sportsko mjesto u Minhenu - Olimpijski park i njegova dvorana - uskoro će biti svjedoci rukometnog spektakla, a dio svega sedmi put u istoriji biće i Crna Gora.

"Lavovi" se polako kompletiraju nakon što su prije sedam dana počeli pripreme za Evropsko prvenstvo koje u Njemačkoj počinje 10. januara.

Selektor Vlado Šola sada može da računa na sve pozvane igrače, osim golmana Nebojše Simića i Nikole Matovića, kao i desnog beka Rista Vujačića, koji će se u subotu priključiti reprezentaciji.

Među onima koji su nedavno stigli je i desni bek Crne Gore Stefan Čavor.

"Radimo dobro, ovo je sada neka nova reprezentacija, selektor je sa nama nekih pola godine i teško je da sve posložimo u ova tri ciklusa koja smo imali do sad, ali idemo korak po korak, gradimo formu i pokušavamo da se spremimo što bolje", poručio je Čavor.

Rivali našoj selekciji u Minhenu će biti Mađarska (12. januar), Island (14) i Srbija (16), a u glavnu rundu prolaze dvije najbolje selekcije.

"Ne možemo u ovom trenutku mnogo da pričamo o grupi, naravno naš cilj je da probamo da prođemo u drugu fazu, ali mislim da ovog puta imamo tri teška protivnika i da nas čeka težak posao", dodao je Čavor.

Vlado Šola, Rukometna reprezentacija Crne Gore
foto: Stefan Ivanović/RSCG

Prvi test meč pred EP "lavovi" će imati u petak u Staroj Pazovi kada će igrati sa Sjevernom Makedonijom. Nakon toga, 4. i 5. januara u Poreču ih očekuju utakmice sa Hrvatskom i Slovenijom.

"Čekaju nas tri odlične utakmice protiv Hrvatske, Slovenije i Sjeverne Makedonije, ali važno je da imamo dosta vremena za pripreme i kao što sam rekao dosta dobro radimo kako bismo izgradili što bolju formu", naglasio je bek njemačkog Veclara.

Momci Vlada Šole početkom novembra su u okviru EHF sedmice protiv Rumunije (38:28) pokazali da polako dižu formu nakon slabijih partija u kvalifikacijama i poraza od Bosne i Hercegovine.

"Meč sa Rumunijom jeste bila naša kvalitetna predstava nakon mečeva sa Bosnom i Hercegovinom, ali radilo se o prijateljskoj utakmici i ne možemo previše da sve gledamo kroz nju", dodao je Čavor.

Kaluđerović: Korak po korak

Slično kao njegov Čavor razmišlja i naš drugi bek Vasilije Kaluđerović.

"Grupa je jako teška, ali treba da idemo korak po korak, ne treba da stavljamo fokus na nekog rivala posebno, jer je svaki meč bitan - daćemo maksimum i što bude biće", istakao je Kaluđerović.

Kaluđerović
Kaluđerovićfoto: Luka Zeković

Ono što raduje je atmofera među "lavovima"

"Na treninzima i van njih je vidna pozitivna energija - dajemo sve od sebe, spremamo se, idemo korak po korak... Prvi put smo tako rano krenuli sa pripremama, značiće nam test utakmice i nadam se da ćemo spremni ući u šampionat", zaključio je Kaluđerović

Bonus video: