Godina "lavica" i "lavova": RSCG krunisao najbolje u 2023.

Laureati su Ivona Pavićević i Filip Krivokapić (najbolji u Crnoj Gori), Tatjana Brnović i Miloš Vujović (najbolji u inostranstvu), dok su najbolji mladi rukometaši Nina Ramusović i Ilija Rafailović.

2958 pregleda 1 komentar(a)
Najbolji u 2023. sa predsjednikom RSCG Petrom Kapisodom, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Najbolji u 2023. sa predsjednikom RSCG Petrom Kapisodom, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Rukomet je i tokom 2023. donio dosta radosti Crnoj Gori - oslabljene "lavice" su sedme na svijetu, a "lavovi" su na Svjetskom prvestvu izborili plasman u glavnu rundu.

Na kraju godine Rukometni savez Crne Gore tradicionano je nagradio najbolje, a to su ovog puta bili Ivona Pavićević i Filip Krivokapić (najbolji u Crnoj Gori), Tatjana Brnović i Miloš Vujović (najbolji u inostranstvu), dok su najbolji mladi rukometaši Nina Ramusović i Ilija Rafailović.

Oni su nagrade primili iz ruku Petra Kapisode, predsjednika RSCG.

Ivina Pavićević, krilo Budućnost Bemaxa, bila je jedna od najboljih igračica ekipe u Ligi šampiona, a imala je i odlična izdanja u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Ivona Pavićević
Ivona Pavićevićfoto: RSCG/Stefan Ivanović

"Ovo je velika čast i zadovoljstvo. Smatram da ova nagrada nije samo priznanje za moj trenutni uspjeh već za godine rada, posvećenosti, truda i ljubavi prema rukometu. Sve ovo je dodatna motivacija da budem još bolja u uspješnija", istakla je Ivona.

Miloš Vujović, momak sa Cetinja koji sada nosi dres njemačkog Gumerzbaha najbolji je igrač u inostranstvu, a sa Fuhse Berlinom je ove godine osvojio trofej u EHF Evropsku ligu, dok je bio i jedan od najboljih igrača reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

"Zaista sam srećan, ovo je moja druga uzastopna nagrada, a sve to je pokazatelj da sam na pravom putu i da radim odlične stvari", naglasio je Vujović.

Vujović i Krivokapić
Vujović i Krivokapićfoto: RSCG/Stefan Ivanović

Filip Krivokapić je bio jedan od najboljih u Prvoj crnogorskoj ligi i Evropskoj ligi.

"Zahvalio bih se RSCG na nagradi, ali i saigračima i Lovćenu - uz dobar i kvalitetan rad smo vratili titulu, a samim tim je i došla ova nagrada za mene", kaže Krivokapić.

Nina Ramusović je od ove sezone igračica ORK Rudar, sa kojim je nastupala u Evropskom kupu, članica je reprezentacije koja je osvojila sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu za igračice do 17 godina u Podgorici.

Nina Ramusović i Petar Kapisoda
Nina Ramusović i Petar Kapisodafoto: RSCG/Stefan Ivanović

"Srećna sam, ovo je velika motivacija za moj dalji rad i uspjeh", rekla je Nina.

Ilija Rafailović je pružio sjajna izdanja u dresu Budvanske rivijere u Kadetskoj ligi Crne Gore i najbolji je strijelac takmičenja.

Rafailović
Rafailovićfoto: RSCG/Stefan Ivanović

"Poslije teške povrede iz koje sam izašao u januaru uz pomož mog trenera Dejana Dragnića da se vratim u formu i da dođem do dobrih rezultata", kaže Ilija.

Bonus video: