Šola nakon prvog test meča: Alarm zbog golova iz kontre i polukontre

Rukometaši Crne Gore u prvoj pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo poraženi od Sjeverne Makedonije

5962 pregleda 6 komentar(a)
Šola, Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës
Šola, Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës

Prvi test meč pred Evropsko prvenstvo odigran na jugu Vojvodine protiv Sjeverne Makedonije rezultatski nije bio uspješan, ali pokazao je "lavovima" na čemu će najviše morati da rade do 12. januara kada kreće rukometni šou u Njemačkoj.

Rukometaši Crne Gore poraženi su u prijateljskom meču u Staroj Pazovi od Makedonaca sa 39:37.

"Imali smo rano buđenje što je uticalo pomalo na angažman u prvom poluvremenu, bili smo sporiji u reakcijama, a oni su uspjeli da naprave nekoliko kontri, pa su tu stekli neku prednost, ali to nije bitno...", poručio je nakon meča selektor Vlado Šola.

A bitno je?

"Da smo vidjeli nešto na ovoj utakmici, još kad budemo analizirali video sa ovog meča doći ćemo do pametnijih zaključaka. Ali ovako 'na prvu' mislim da moramo više da radimo na vraćanju u odbranu, jer smo primili dosta golova iz polukontre i kontre i to već alarm koji kaže da moramo da radimo na tome", naglasio je hrvatski stručnjak.

Prvu pripremnu utakmicu nisu igrali golmani Nebojša Simić i Nikola Matović, kao ni bek Risto Vujačić, a u Srbiju nisu putovali ni Vuko Borozan i Vuk Lazović.

"Sve to je bilo ciljano tako... Morao sam da provjerim određene igrače na određenim pozicijama i da ih uparim kako bih vidio kako funkcionišu - čak na momente je to izgledalo i jako dobro. Svakako je jasno da moramo još da radimo, posebno na onome što je sada bilo slabo", jasan je selektor Crne Gore.

Naredne test utakmice "lavovi" će imati u Poreču 4. i 5. januara protiv Slovenije i domaćina Hrvatske.

"Biće to i jači protivnici, a nadam se da ćemo se brzo kompletirati i da ćemo tamo sprovesti sve ono što je zacrtamo u ovih nekoliko dana", zaključio je Šola.

Evropsko prvensto kreće 10. januara, a rivali Crne Gore u grupi biće Mađarska (12. januar), Island (14) i Srbija (16). Dvije najbolje selekcije izboriće glavnu rundu i put u hram rukometa "Lankses arenu" u Kelnu.

Bakić: Primili smo previše golova, to ne smije da se dešava

Aleksandar Bakić, lijevo krilo Crne Gore, protiv Sjeverne Makedonije je tri puta tresao mrežu.

"Probali smo kombinovano odbranu da igramo 5-1 i 6-0, a primili smo previše golova, pa iako smo igrali u kombinovanom sastavu to ne smije da nam se dešava. Moramo da posložimo defanzivu i nadam se da ćemo u naredna dva meča ispraviti sve greške kao i da ćemo na EP krenuti kako treba", rekao je Bakić.

Bonus video: