Vujović, Ćorsović i Borozan otpali sa spiska za Evropsko prvenstvo

Sa spiska od 21 igrača prectrana trojica - golman Filip Borozan, srednji bek Stevan Vujović i pivot Miodrag Ćorsović. Ekipa sjutra putuje u Poreč, gdje će u četvrtak i petak imati posljednje provjere protiv Hrvatske i Slovenije

28312 pregleda 90 reakcija 12 komentar(a)
Stevan Vujović, Foto: RSCG/Stefan Ivanović
Stevan Vujović, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Deset dana pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, selektor rukometaša Crne Gore Vlado Šola je odredio 18 igrača koji će ostati u konkurenciji za utakmice u grupi C u Minhenu. Do puta će otpasti još jedan, jer je plan da u prijestonicu Bavarske ide 17 rukometaša.

Sa liste od 21 igrača prectrana su trojica - golman Filip Borozan, srednji bek Stevan Vujović i pivot Miodrag Ćorsović.

Vujović je prvi put bio sa reprezentacijom nakon Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, ali očito nije ubijedio hrvatskog stručnjaka da mu pruži novu šansu.

Ćorsović je bio višak i pred prošlogodišnje SP, ali je naknadno dobio poziv umjesto povrijeđenog Nemanje Grbovića, dok je golman Lovćena prvi i jedini meč u reprezentaciji odigrao 29. decembra protiv Sjeverne Makedonije.

„Lavovi” će u četvrtak i petak imati posljednje provjere protiv Hrvatske i Slovenije na turniru „Croatia cup” u Poreču, a Šola je odlučio da prije sjutrašnjeg puta riješio dileme ko otpada.

Borozan, Vujović i Ćorsović ostaju na rezervnom spisku i mogu da dobiju naknadni poziv ukoliko se neko povrijedi.

Na spisku su ostali golmani Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, te bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

Reprezentacija se 6. januara vraća u Crnu Goru, a četiri dana kasnije planiran je put u Minhen, gdje će Mirko Radović i saigrači igrati utakmice u grupi C od 12. do 16. januara.

Rivali za dva mjesta koja vode u glavnu rundu su Mađarska, Island i Srbija.

Bonus video: