Prave provjere za „lavove”: Hrvatska i Slovenija otkrivaju koliko se može u Minhenu

Izabranici Vlada Šole u četvrtak i petak igraće dvije veoma jake pripremne utakmice u Poreču

14100 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters/Tomasz Markowski
Foto: Reuters/Tomasz Markowski

Do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostalo je još 10 dana, a pred rukometašima Crne Gore su dvije posljednje, i to veoma jake provjere.

Izabranici Vlada Šole u Poreču će u četvrtak od 17 časova igrati sa Hrvatskom, a dan kasnije u istom terminu sa Slovenijom.

„Turnir u Poreču biće prava provjera za Evropsko prvenstvo, igramo protiv odličnih ekipa. Možda su Hrvatska i Slovenija na papiru bolje od nas, ali ne idemo da izgubimo. Možda ćemo probati neke nove stvari, da vidimo kako će to funkcionisati, ali daleko od toga da nam rezultat neće biti bitan”, jasan je Branko Vujović.

Desni bek Hanovera vjeruje da Crna Gora može da se nosi sa rivalima u grupi C na Evropskom prvenstvu - Mađarskom, Islandom i Srbijom.

„Naša grupa je najinteresantnija. Island je favorit, možda smo mi autsajderi, ali nisam saglasan sa tim, jer smo pokazali da možemo da se nosimo sa velikim reprezentacijama. Imamo svoje šanse i tražićemo ih na sve tri utakmice”.

„Lavovi” su se okupili 20. decembra, ali tek pred Novu godinu su počeli da treniraju u kompletnom sastavu.

„Rano je govoriti o situaciji, jer još nismo svi bili na okupu, tek smo se skupili. Utakmice protiv Hrvatske i Slovenije će biti prave provjere, nakon njih ću moći više da kažem. Za sada je sve u redu i mislim da će funkcionisati kako smo zamislili”, poručio je Vujović.

„Ministar odbrane” Nebojša Simić se među posljednjima priključio ekipi, a trebalo bi da bude veliki Šolin adut.

„Raduju nas ove dvije utakmice, sa dva izuzetno jaka protivnika, tu ćemo vidjeti koliko su se rad i trud isplatili. Hrvatska i Slovenija su kvalitetom jednake reprezentacijama sa kojima ćemo igrati u grupi, tako da ne bih govorio da rezultat nije bitan, jer ćemo probati da dobijemo oba meča. Vidjećemo koliko je to realno. Želja je da svi ostanu zdravi i uvjeren sam da ćemo pokazati pravo lice na Evropskom prvenstvu”, naglasio je 30-godišnji Baranin.

Nebojša Simić
foto: IHF

Crna Gora je pred nastup u Njemačkoj dobila veliko pojačanje, jer se poslije šest i po godina u reprezentaciju vratio Vuko Borozan.

„Dolaskom Zorana Roganovića, atmosfera u reprezentaciji se podigla na zavidni nivo i već smo nekoliko godina ostali na tome. I Vuko se vratio u reprezentaciju, daje sve od sebe i nadam se da će uspjeti da nam pomogne. Svako traži svoju šansu, mislim da je to naša snaga, jer su neki mlađi igrači sazreli. Traže svoje mjesto i mogu da izazovu nas starije”, naglasio je Simić.

Prije dvije godine, „lavovi” su osvojili 11. mjesto, a i sada će pokušati da se domognu glavne faze.

„Odličan rezultat bi bio da prođemo grupu, ali ćemo vidjeti koliko je to realno. Smatram da se sve odlučuje na prvoj utakmici protiv Mađarske. Island je veliki favorit, Mađari, Srbi i mi imamo podjednake šanse. Biće jako bitno kako ćemo otvoriti prvenstvo, jer pobjedom šaljemo poruku da možemo da prođemo grupu. Ako ne krenemo baš najbolje, put će nam biti jako težak. Sve karte bih stavio na sto 12. januara”, zaključio je Simić.

Bonus video: