Lazović: Da vidimo gdje smo pred početak Evropskog prvenstva

„Očekujem da damo maksimum i odradimo sve što je selektor zamislio. Bitno je da budemo izuzetno borbeni, iako rezultat nije u prvom planu”, rekao je pivot Crne Gore pred duele sa Hrvatskom i Slovenijom na „Croatia cupu”

3430 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Evropsko prvenstvo je sve bliže, posljednje prilike da vide da li su na pravom putu rukometaši Crne Gore imaće sjutra i u petak u Poreču, gdje će se sastati sa Hrvatskom i Slovenijom.

Od dolaska selektora Vlada Šole „lavovi” su upisali dvije pobjede i četiri poraza, zbog čega su im na „Croatia cupu” neophodna makar odlična izdanja, ako ne i pobjede, kako bi podigli samopouzdanje.

„Odličan turnir za nas i sjajne provjere da vidimo trenutnu formu i gdje smo pred početak Evropskog prvenstva. Sjajno treniramo, imamo poslije duže vremena više od 10-ak dana priprema za veliko takmičenje i iskoristili smo to na pravi način”, naglasio je Vuk Lazović.

Crna Gora je u martu izgubila oba meča od Slovenije u kvalifikacijama za EHF Euro, a na prethodnom šampionatu Starog kontinenta je savladala i „deželu”, ali i Hrvatsku. Ako bi upisala bar jednu pobjedu u Poreču, znala bi da je na pravom putu.

„Očekujem da damo maksimum i odradimo sve što je selektor zamislio. Bitno je da budemo izuzetno borbeni, iako rezultat nije u prvom planu”, rekao je 35-godišnji Beograđanin.

Pivot Meškov Bresta će povratkom Nemanje Grbovića biti oslobođen većine obaveza u napadu, a u centru odbrane je dobio veliko pojačanje - Vuka Borozana.

„Vuko je velika pomoć za sve nas, veliki je igrač. Puno će nam značiti, radujem se igranju sa njim na pozicijama tri i četiri”.

Najiskusniji crnogorski reprezentativac ne ostavlja dilemu kada su u pitanju ambicije na Evropskom prvenstvu.

„Cilj je prolazak u glavnu fazu”, poručio je Lazović.

Bonus video: