„Lavovi” posustali u finišu nakon sjajnih 50 minuta protiv Hrvatske

Tim Vlada Šole na startu „Croatia cupa” u Poreču poražen od domaćina 29:25

16117 pregleda 132 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff/HRS
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff/HRS

U prvoj „pravoj” provjeri pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, rukometaši Crne Gore su izgubili od Hrvatske na startu „Croatia cupa” 29:25.

Tim Vlada Šole je pokazao i odlične i loše stvari u dvorani „Žatika” u Poreču - sve vrijeme se držao protiv favorizovanog domaćina, u 37. minutu imao i plus tri (18:15), ali je u finišu posustao i dozvolio „vatrenima” da prelome meč.

Sve je riješeno dva minuta prije kraja, kada je Filip Ivić odbranio zicer Nemanji Grboviću u napadu sa igračem više pri rezultatu 27:25.

Nakon izjednačenog 1. poluvremena, u kojem su se ekipe često smjenjivale u vođstvu, „lavovi” su nastavak otvorili serijom 5:1 i preokrenuli na 18:15.

Tim Gorana Perkovca je odmah izjednačio na 18:18, a Crna Gora je posljednji put vodila 21:20. Tada je domaćin opet vezao tri gola, pogotkom Verona Načinovića iz kontre poveo 23:21 i staloženijom igrom u završnici riješio sve dileme.

Veron Načinović šutira pored Vuka Lazovića
Veron Načinović šutira pored Vuka Lazovićafoto: Jozo Čabraja/kolektiff

Razloga za tugovanje nema, naprotiv. Vuko Borozan je u svom prvom meču nakon šest i po godina pokazao da će biti velika snaga reprezentacije, a možda bi rezultat bio i drugačiji da je Šola imao rotaciju na desnom krilu - kapitena Mirka Radovića nije bilo u timu iz predostrožnosti, njegov prezimenjak Luka je počeo meč, ali je u 2. poluvremenu na toj poziciji bio Branko Vujović, a na desnom beku se smjenjivali Risto Vujačić i Stefan Čavor.

Miloš Vujović je bio najefikasniji sa osam golova, njegov prezimenjak Branko je dao četiri, po tri Vasilije Kaluđerović i Luka Radović, Aleksandar Bakić dva, a Arsenije Dragašević, Čavor, Borozan, Vujačić i Grbović po jedan. Odličan je bio i Nebojša Simić sa čak 16 odbrana.

Kod domaćih nije bilo Igora Karačića, Ivana Martinovića, Davida Mandića, Tina Lučina i Dominika Kuzmanovića. Najefikasniji su bili Mario Šoštarić sa šest i Zvonimir Srna sa pet pogodaka.

Crna Gora sjutra, takođe u 17 časova, igra protiv Slovenije.

Bonus video: