Šola: Vidjelo se da imamo veliko zajedništvo i veću širinu; Vujović: Hrvatska iskoristila naše glupe, ishitrene greške

„Ljudski je griješiti, a četiri razlike na kraju je nerealan rezultat, jer je sve nagovještavalo da će biti neriješeno ili da će neko pobijediti golom prednosti. Ova utakmica je jako pozitivna, iako smo izgubili”, naglasio je Nebojša Simić nakon poraza od Hrvatske (29:25)

10273 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff/HRS
Foto: Jozo Čabraja/kolektiff/HRS

Na otvaranju „Croatia cupa” u Poreču rukometaši Crne Gore su poraženi od Hrvatske 29:25.

Konačan rezultat ne oslikava na pravi način ono što se dešavalo u dvorani „Žatika”, jer su „lavovi” u 37. minutu vodili 18:15, ali su u finišu usporili u napadu i dozvolili domaćinu da sa nekoliko lakih golova riješi pitanje pobjednika.

„Nismo igrali primarno na rezultat, htjeli smo da vidimo parove koje smo uigravali u odbrani i napadu. Ostvarili smo cilj, bilo je puno dobrih stvari, vidjelo se mnogo na ovoj utakmici - da imamo veliko zajedništvo, što je jako važno, ali i veću širinu, više prostora u rotacijama na pozicijama tri i četiri u odbrani, a to nas uz odbrane golmana i tranziciju drži u životu. Ima još detalja koje bi trebalo preciznije naštimovati”, rekao je Vlado Šola.

Selektor je pružio šansu praktično svim igračima, sjutra protiv Slovenije će malo drugačije rasporediti minutažu.

„Cilj svih nas koji smo u reprezentaciji je da proširimo kadar. Imaćemo zahtjevne protivnike i biće mi potreban svaki igrač. Momci koji danas nisu igrali puno dobiće šansu protiv Slovenije da vidimo i druge varijante. Mislim da je ovaj turnir pun pogodak za nas, a žao mi je što dobru igru nismo pretvorili u pobjedu”, istakao je Šola.

Nebojša Simić je bio prezadovoljan, prije svega ponašanjem ekipe.

„Odigrali smo fantastičnu utakmicu, sviđa mi se energija na terenu. Ona nas je krasila na prethodna dva prvenstva i danas je bila tu. Dosta smo izrotirali, svi su dobili šansu i borili se”.

Pitanje pobjednika je riješeno u posljednjih 10 minuta sa nekoliko grešaka u napadu „lavova”.

„Ljudski je griješiti, a četiri razlike na kraju je nerealan rezultat, jer je sve nagovještavalo da će biti neriješeno ili da će neko pobijediti golom prednosti. Hrvatska je na kraju iskoristila nekoliko naših grešaka, pogađala prazan gol. Ova utakmica je jako pozitivna, iako smo izgubili”, naglasio je 30-godišnji golman.

Miloš Vujović je bio najefikasniji sa osam golova, ali mu je žao zbog ispuštene šanse da se trijumfuje.

„Hrvatska je poentirala u samom finišu. Pokazali smo da možemo da igramo vrlo kvalitetno, ali je u posljednjih 10 minuta domaćin bio bolji i iskoristio naše glupe, ishitrene greške. Zadovoljan sam kako je sve funkcionisalo, odbrana je bila vrlo kvalitetna i jaka, ali mislim da nam je u finišu falila brža igra i više golova sa krila. Tako smo mogli da otvorimo njihovu odbranu, koja je bila gusta u sredini. Ostaje nam meč sa Slovenijom, bilo bi jako važno da na Evropsko prvenstvo odemo sa pobjedom zbog samopouzdanja”, poručilo je krilo Gumerzbaha.

Bonus video: