Poraz Crne Gore, Šola bez desnih krila treći put nemoćan protiv Slovenije

„Lavovi” na „Croatia kupu” izgubili od Slovenaca u posljednjem testu pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj (37:32)

11776 pregleda 34 reakcija 5 komentar(a)
Radojica Čepić na današnjoj utakmici, Foto: twitter.com/rzs_si
Radojica Čepić na današnjoj utakmici, Foto: twitter.com/rzs_si

U sedmom meču na klupi Crne Gore, Vlado Šola je doživio peti poraz, a više od pola je bilo protiv Slovenije - nakon martovskih 32:29 i 37:30 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, „lavovi” su izgubili od „dežele” i u posljednjem testu pred šampionat u Njemačkoj (37:32).

Duel na „Croatia cupu” u Poreču nije imao rezultatsku važnost, zbog čega je hrvatski stručnjak odlučio da malo rotira u odnosu na jučerašnji duel sa Hrvatskom.

Za razliku od te utakmice, koja je bila neizvjesna praktično do samog kraja, sada je pobjednik mogao da se nasluti u finišu 1. poluvremena.

Crna Gora je nekoliko puta imala prednost, ali su Slovenci sredinom prvog dijela igre stekli prednost, a na veliki odmor otišli sa plus četiri (19:15). U nastavku se nije postavljalo pitanje ko će trijumfovati.

Zbog povreda koje nisu ozbiljnije prirode poštedu su dobila oba desna krila - kapiten Mirko Radović i njegov prezimenjak Luka, pa je na toj poziciji igrao bek Risto Vujačić.

Šansu su dobili svi igrači, a svijetla tačka su bili golmani koji su podijelili po poluvrijeme - Nebojša Simić je upisao osam, a Nikola Matović sedam odbrana.

Najefikasniji su bili Vuko Borozan i Vuk Lazović sa po pet golova, Božo Anđelić je dao četiri, Aleksandar Bakić, Miloš Vujović, Stefan Čavor i Nemanja Grbović po tri, Vujačić i Radojica Čepić po dva, a Branko Vujović i Miloš Božović po jedan.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Aleks Vlah sa sedam pogodaka, dok je Cetinjanin Miljan Vujović odbranio jedan od 11 šuteva nesuđenih saigrača.

Bonus video: