Čavor: Odbrana je mogla da bude bolja; Matović: Bilo je teško protiv ekipe koja puno trči

Reakcije rukometaša Crne Gore nakon poraza od Slovenije (37:32)

10252 pregleda 2 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Tri utakmice u pripremnom periodu, tri poraza.

Nakon 39:37 u „šarenom” sastavu protiv Sjeverne Makedonije, rukometaši Crne Gore na „Croatia cupu” su izgubili od Hrvatske (29:25) i Slovenije (37:32).

Viđeno je dosta obećavajućih signala pred Evropsko prvenstvo i duele u grupi sa Mađarskom, Islandom i Srbijom, ali i nekih koje moraju da se poprave.

„Odbrana je mogla da bude bolja na oba meča. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i nekih na kojima moramo da poradimo. Imamo malo vremena i moramo dobro da se spremimo, jer imamo tešku grupu na Evropskom prvenstvu. Energija je baš dobra, atmosfera je pozitivna i napravili smo dosta dobrih stvari. Neke, ipak, moraju da se promijene, pogotovo u odbrani”, rekao je Stefan Čavor.

Nikola Matović je protiv Slovenije dobio šansu u 2. poluvremenu umjesto neprikosnovenog Nebojše Simića i sa sedam odbrana pokazao da na njega može da se računa.

„Poslije teške, intenzivne utakmice sa Hrvatskom, koja je riješena u posljednjih minut i po, sastali smo se sa ekipom koja mnogo trči. Borili smo se, mislim da rezultat nije mjerilo snaga na terenu, ali nas je opet završnica koštala ubjedljivijeg poraza nego što smo zaslužili”.

Bonus video: