Pada rekord u Diseldorfu - rukometni Euro kreće pred više od 50.000 gledalaca

U Njemačkoj sjutra (srijeda) počinje Evropsko prvenstvo u rukometu - prva dva meča igraće se na fudbalskom stadionu

7617 pregleda 67 reakcija 2 komentar(a)
Stadion Fortune na kojem će biti otvoreno rukometno EP, Foto: EHF Euro
Stadion Fortune na kojem će biti otvoreno rukometno EP, Foto: EHF Euro

Njemačka i rukomet - uvijek posebna veza. Keln je sa svojom Lankses arenom odavno kult, a ova velika zemlja spremila je još jedan spektakl za sve koji vole ovu igru i sport uopšte.

Evropsko prvenstvo počinje sjutra (srijeda), a već prvi dan ući će u istoriju, pošto će biti postavljen novi rekord po broju gledalaca na jednom rukometnom meču.

Domaćin prva dva meča između Francuske i Sjeverne Makedonije odnosno Njemačke i Švajcarske biće fudbalski stadion "Merkul Špil arena" koji će se samo za ta dva duela i svečano otvaranje pretvoriti u ogromnu rukometnu arenu.

Kako pišu mediji iz Njemačke očekuje se da će se na tribinima ovog zdanja naći više od 50.000 navijača.

Tako će u istoriju otići stari rekord postavljen prije skoro deset godina, takođe u Njemačkoj kada je u Frankfurtu meč Rajn Nekar Levena i Hamburga gledalo 44.189 navijača.

Nakon prvog kola mečevi grupe A igraće se u još jednom sjajnom objektu - "Mercedes areni" u Berlinu.

Veliko reprezentativno takmičenje na fudbalskom stadionu igralo se i 2017. u Lilu kada je domaću Francusku gledalo skoro 30.000 ljudi.

Dio rukometnog spektakla ovog januara u Njemačkoj biće i Crna Gora, koja Euro otvara u petak protiv Mađarske u "Olimpijskoj dvorani" u Minhenu.

Rivali "lavova" biće još Island i Srbija, a ukoliko momci Vlada Šole završe na jednom od prva dva mjesta u grupi očekuje ih put u Keln i hram rukometa "Lankses arenu".

Bonus video: