Riječ kapitena pred Euro: Imamo i neke stvari koje krijemo, daćemo sve od sebe da na pravi način predstavimo Crnu Goru

Rukometaši Crne Gore danas stižu u Minhen, u petak od 20.30h protiv Mađarske počinju bitke na Evropskom prvenstvu

5831 pregleda 0 komentar(a)
Radović, Foto: RSCG
Radović, Foto: RSCG

Evropska priča broj sedam za lavove kreće u petak - nakon dvadesetak dana teških priprema rukometaši Crne Gore protiv Mađarske otvaraju Evropsko prvenstveno.

Rivali naše reprezentacije u Minhenu biće još Island i Srbija, a ono što uvijek može da se očekuje od Mirka Radovića i drugova kada navuku dres sa crnogorskim grbom jeste fanatična borbenost.

"Naravno, prije svega želimo damo sve od sebe da reprezentujemo Crnu Goru na pravi način - kao što smo to radili mnogo puta do sada", poručio je Radović.

Osim borbenosti "lavovi" imaju i rukometno znanje koje je često znalo da nadmudri i mnogo moćnije selekcije.

"S druge strane želimo da probamo da ispoštujemo sve što se dogovorimo - teren će biti najveće mjerilo. Imamo mi neke stvari koje i krijemo, a najvjerovatnije i naši rivali kriju nešto. Biće i taktičkog nadmudrivanja, ali biće i borbe svih 60 minuta na terenu. Učinićemo sve da na kraju izađemo kao pobjednici", naglasio je kapiten Crne Gore.

Mirko Radović
foto: IHF

Mađarska je rukometna nacija, zemlja sa veoma jakom ligom, na papiru i favorit protiv Crne Gore, ali sve to će ekipa Ćeme Rodrigesa morati i da dokaže na terenu.

"Imamo dosta informacija o njima, radi se o reprezentaciji koja ima širok sastav, vrhunske igrače. Sad pitanje je kakav će dan imati oni, a kakav mi. Mislim da imaju ulogu blagog favorita, ali to ne bi trebalo da znači ništa na terenu, jer jedno je stanje na papiru, a drugo je na terenu", jasno je naše desno krilo.

Island i Srbija?

"Najvažnije je da poslije Mađarske ostanemo na zemlji - što god da se desi u prvoj utakmici pobjeda, nerješeno ili poraz da se što prije resetujemo i okrenemo sljedećoj utakmici".

"Lavovi" su na prošlom Euru napravili najveći uspjeh kada su nakon velikih pobjeda nad Hrvatskom i Slovenijom stigli do 11. mjesta.

"Biće teško da se ponovi taj rezultat, a isto tako smo i tada mislili, pa smo izašli na teren i napravili nešto magično. Tako da se duboko u sebi nadamo, ali ostavićemo opet da teren priča, a selektora o tim nekim ciljevima i dokle želimo da doguramo - mi igrači ćemo dati sve od sebe da najbolje što možemo ispunimo njegove taktičke zamisli", jasan je rukometaš Lovćena.

Ono što je važno naš kapiten je spreman za izazove u Njemačkoj.

"Oporavio sam se - bilo je istegnuće lista, ali u suštini biću spreman za prvenstvo. Radio sam da se oporavim najbrže što mogu i spreman ću dočekati prvenstvo", zaključio je Radović.

Borozan je svjetska klasa

Poslije šest i po godina u crvenom dresu je Vuko Borozan - svojevremeno jedan od najboljih svjetskih bekova.

"Vuko je igrač svjetske klase", jasan je Radović. "Na treninzima i na utakmicama do sada je dao sve od sebe i mislim da će biti veliki plus za našu reprezentaciju. Odlično radi, odlično se uklopio, ekipa ga je prihvatila i on je prihvatio nas i za sad su impresije pozitivne".

Bonus video: