Francuzi i Njemci rutinski pobijedili u noći koja će se pamtiti

Duel Njemačke i Švajcarske igran pred 53.586 navijača. Time je postavljen rekord na rukometnim utakmicama koji će teško ikada biti oboren. Dosadašnji takođe zabilježen u Njemačkoj, na Danu rukometa u Frankfurtu 6. septembra 2014. godine, kada je na tribinama bilo 44.189 navijača

10020 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EHF/Kolektiff Images/Uroš Hočevar
Foto: EHF/Kolektiff Images/Uroš Hočevar
Ažurirano: 10.01.2024. 23:23h

Evropsko prvenstvo za rukometaše počelo je na fudbalskom stadionu "Merkur Špil arena" u Diseldorfu počelo je očekivanim rezultatom - Francuska je savladala Sjevernu Makedoniju 39:29.

Tim Kirila Lazarova je pružio jak otpor u 1. poluvremenu, ali kako je meč odmicao klasa "eksperata" je dolazila do izražaja.

U pobjedničkom timu najefikasniji su bili Igo Deska sa sedam i Dilan Nai sa šest golova, a na drugoj strani su sa istim brojem pogodaka najbolji bili Žarko Peševski (sedam) i Ivan Đonov (šest).

Duel Njemačke i Švajcarske igran je pred rekordnih 53.586 navijača, a domaći su bili još ubjedljiviji od Francuza - 27:14.

Time je postavljen rekord na rukometnim utakmicama koji će teško ikada biti oboren... Dosadašnji je takođe zabilježen u Njemačkoj, na Danu rukometa u Frankfurtu 6. septembra 2014. godine, kada je na tribinama bilo 44.189 navijača.

Kod domaćih su najbolji bili Juri Knor sa šest golova i Andreas Volf sa 13 odbrana, a kod gostiju Leni Rubin sa četiri pogotka.

Bonus video: