Ćema Rodriges: Crna Gora na papiru najslabiji rival, ali i ona može da dobije svaki meč u grupi

Selektora rukometaša Mađarske brine tranzicija "lavova", kao glavnog aduta Crne Gore izdvojio golmana Simića

10016 pregleda 2 komentar(a)
Rodriges na presu pred put u Minhen, Foto: Mksz.hu
Rodriges na presu pred put u Minhen, Foto: Mksz.hu

Crna Gora i Mađarska "u klinču" na startu Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a tek drugi put u istoriji.

Rukometaši naše zemlje EHF Euro otvaraju od 20.30 protiv rivala sa kojim su se do sada sreli samo na šampionatu kontinenta 2016, kada je Mađarska u Gdanjsku slavila sa 32:27.

Pred večerašnji okršaj u Minhenu "lavovi" su ulogu blagog favorita prepustili rivalu, dok iz Mađarske na Crnu Goru gledaju najslabijeg rivala u grupi.

"Na papiru Crna Gora je slabija od Srbije i Islanda, što ovaj prvi meč čini dodatno važnim", rekao je selektor Mađarske Ćema Rodriges, a prenosi "Nemzetisport"

Ipak...

"Kao što milsim da možemo da dobijemo sve tri utakmice u grupi, tako može i Crna Gora - zato je naša grupa tako teška", dodao je španski stručnjak.

Govorio je i kvalitetima obje selekcije.

"Najveća snaga Crnogoraca je u tome što veoma brzo trče naprijed nakon primljenog gola ili kada osvoje loptu, pa kada zatresemo mrežu moraćemo dobro da pazimo da odgovor ne dođe brzo. Naša snaga je timsko jedinstvo, činjenica da znamo da igramo mnogo varijanti, a moji igrači su i pametni momci", kaže nekadašnji srednji bek Španije.

Kada je u pitanju Crna Gora izdvojio je jednog momka.

"Ako bih to morao da uradim bio bi to golman Nebojša Simić, koji svakom timu može da oteža posao", zaključio je Rodriges.

Bonus video: