Šola: Odluka Vujovića je bila dobra, njemu i pripada da rješava

„Nekada trener odluči, nekada prepusti najiskunsnijim igračima. Bila je dobra odluka, ali je nismo realizovali. Banjo je naš glavni igrač, hijerarhijski je lopta trebalo je da ide na njega”, objasnio je selektor zašto je na posljednjem tajm-autu rekao Branku Vujoviću da pozove akciju za remi

12919 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Foto: Reuters/Angelika Warmuth

Poraz od Mađarske će se dugo pamtiti, a neće previše boljeti samo ako rukometaši Crne Gore izbore plasman u glavnu fazu 16. Evropskog prvenstva.

Rival se mnogo puta nudio „lavovima”, koji su propustili i napad za remi, pa su morali da priznaju poraz.

„Moram da čestitam igračima, borili su se 60 minuta. Imali smo problema u odbrani sa pivotima, zbijali su nam je. Došli smo, ipak, u poziciju da čak i pobijedimo, ali smo napravili dosta grešaka. Na tajm-autu sam htio sedmog igrača da ubacim, ali mi je prošlo kroz glavu da nemamo pivota. Odlučili smo se na šut izvana, koji nam je išao tokom utakmice, jer je golman to loše branio. Bila je dobra ideja, ali nije prošla”, rekao je Vlado Šola.

Hrvatski stručnjak je na tajm-autu 28 sekundi prije kraja, pri rezultatu 25:24, htio da nacrta akciju za sedam igrača, ali je shvatio da nema dva pivota. Zbog toga je pitao Branka Vujovića šta da se igra, a desni bek postao tragičar, jer mu je Krištof Palašič odbranio šut.

„To nije ništa neobično. Nekada trener odluči, nekada prepusti najiskunsnijim igračima. Bila je dobra odluka, ali je nismo realizovali. Banjo je naš glavni igrač, hijerarhijski je lopta trebalo je da ide na njega. Žao mi je što smo izgubili, nadam se da ćemo ovakve utakmice pobjeđivati, i to što prije”.

Već u nedjelju je rival Island, koji je u posljednjih 100 sekundi napravio seriju 3:0 i izborio remi sa Srbijom (27:27).

„Moramo da se emotivno opravimo od poraza, jer za dva dana igramo sa Islandom, koji će željeti da se iskupi za neriješen meč protiv Srbije, jer se osjeća favoritom u grupi. Moramo dobro razmisliti šta smo dobro, a šta loše uradili”, istakao je Šola.

Bonus video: