Radović: Moramo da zaustavimo Kristjansona i Magnusona; Bakić: Agresivno u odbrani, fokusirano u napadu

Rukometaši Crne Gore sjutra (18) protiv Islanda igraju drugi meč na Evropskom prvenstvu

10521 pregleda 2 komentar(a)
Luka Radović na utakmici sa Mađarskom, Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Luka Radović na utakmici sa Mađarskom, Foto: Reuters/Angelika Warmuth

Nakon poraza od Mađarske na startu Evropskog prvenstva (26:24), rukometaši Crne Gore nemaju prava na kiks - "lavovi" sjutra (18) igraju protiv Islanda meč 2. kola.

Crna Gora je protiv Mađarske propustila šansu. Rival se nudio, u finišu su "lavovi" imali napad za izjednačenje, ali je Branko Vujović, 15 sekundi prije kraja, pogodio Krištofa Palašiča, a Zoran Ilić iz kontre postavio konačnih 26:24. Sve to se dešavalo nakon tajm-auta tokom kojeg je selektor Vlado Šola htio da nacrta akciju sa dva pivota, ali je shvatio da nema isključenog Vuka Lazovića, pa je pitao Nikšićanina šta da igraju.

"Mislim da treba što prije da zaboravimo Mađarsku. To je sport. Ovo je veliko takmičenje, igramo utakmicu svakog drugog dana. Šteta je ono što se desilo u posljednjem minutu, ali šta je - tu je. Mislim da smo utakmicu izgubili mnogo ranije, sa nekim tehničkim greškama koje smo imali. Sada treba da se okrenemo Islandu", rekao je dan nakon utakmice Luka Radović.

Island je u prvom kolu remizirao sa Srbijom (27:27). Srbija je u 59. minutu vodila 27:24, a "ribari" uspjeli da dođu do boda.

"Mislim da smo pokazali da imamo veliki roster igrača, na koje može da se računa. To treba da pokažemo i protiv Islanda, koji je favorit za medalju. Ima ozbiljne igrače, koji su u rangu sa najozibljnijim rukometašima na svijetu, kao što su Gisli Kristjanson i Omar Magnuson, koji su na najvećen nivou. Ako njih zaustavimo i ako usporimo brzu tranziciju, onda možemo da očekujemo povoljan rezultat", smatra Radović.

Grupa je, smatra Radović, izjednačena.

"Psihološka priprema može da bude presudna. Treba da uđemo jako od samog starta, da pokažemo da možemo i da uzmemo dva boda. Utakmica Srbije i Islanda je pokazala da nema favorita u grupi, da svi igraju rukomet. Grupa je najujednačenija na prvenstvu, nije sigurno ko će proći. Svak svakoga može da pobijedi", rekao je Nikšićanin.

Aleksandar Bakić poručuje da ekipa mora da smanji broj tehničkih grešaka, ako želi da savlada "ribare".

"Očekuje nas težak meč. Island je favorit u grupi, a protiv Srbije su pokazali da mogu da kiksaju", rekao je Bakić.

Osvrnuo se na utakmicu koju su Islanđani igrali protiv Srbije.

"Srbija je odigrala odličnu utakmicu i to može da bude recept za Island. Pokazala je da protiv njih može da se igra, uz veću dozu agresivnosti u odbrani i u napadu da budemo maksimalno fokusirani. Nadam se da ćemo na kraju mi izaći kao pobjednici. Oni su protiv Srbije pokazali da se nikada ne predaju. Prednjače kada je riječ o brzoj igri. Nadam se da ćemo se fokusirati na igru u odbrani i da ćemo igrati kako treba i zatvoriti najjače strane njihovog napada", zaključio je Bakić.

Bonus video: