Budućnost Bemax čeka Debrecin i juri plus šest za produžetak nade

Rukometašice Bojane Popović danas (16 časova) dočekuju Debrecin, pobjeda jedina opcija, a poželjno da bude ubjedljivija od poraza u Mađarskoj (27:22)

3708 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Na pet kola do kraja grupne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnost Bemaxa imaju četiri boda manje od Debrecina na 6. mjestu, posljednjem koje vodi u osminu finala.

Zbog toga pred današnji meč u „Bemax areni” (16 časova) izbora nema - izabranice Bojane Popović moraju da savladaju mađarski tim, a bilo bi idealno da slave ubjedljivije nego što su izgubile u gostima (27:22).

Time bi produžile nadu da mogu da se domognu nokaut faze u preostala četiri meča, dok bi u slučaju remija ili poraza sezona praktično bila završena.

„Ovo nam je najvažnija utakmica, za nju smo se najviše spremale, jer je Debrecin ekipa kojoj možemo da pariramo. Imamo iskustvo iz prvog meča, koje nije bilo loše jer smo imale dobrih momenata, ali smo izgubile u finišu”, istakla je Popovićeva.

Budućnost je prije sedam dana izjednačila jedan, a oborila drugi negativni klupski rekord - poražena je 18 razlike, kao protiv Đera, takođe ove sezone, ali je i primila najviše golova ikada u Ligi šampiona u porazu od ĆSM Bukurešta (44:26).

„Nadam se da šok sa meča u Bukureštu neće ostaviti posljedice. Utakmica sa Debrecinom je veoma važna, biće sigurno pritisak na djevojkama, ali je to u redu, da je ove sezone nešto bitno. Mogu da prihvatim greške, ali ekipu mora da krasi borbenost. Tako je bilo u reprezentaciji Crne Gore, a moramo da budemo iskreni i kažemo da ni u njoj nije neki vrhunski kvalitet. Bez takve borbenosti se ne može”.

Popovićeva naglašava da je ključno zaustaviti Petru Vamoš, koja će od jula igrati za Mec.

„Debrecin je dugo zajedno, stiče veliko iskustvo kroz mađarsko prvenstvo kroz Ligu šampiona i igra hrabro, odlučno. Zato je i napravio nekoliko iznenađenja. Glavna igračica mađarske reprezentacije je Vamoš, koja vuče sve konce i u Debrecinu. Ključ je da se ona zaustavi”, zaključila je šefica stručnog štaba „plavih”.

Bonus video: