Debrecin stavio tačku na sezonu koju će svi u Budućnosti pokušati da zaborave

Izabranicama Bojane Popović pobjeda bila neophodna da ostanu u igri za osminu finala Lige šampiona, ali su pred svega 150 navijača u „Bemax areni” poražene 27:21

13044 pregleda 43 reakcija 28 komentar(a)
Jedina nešto pokušavala od bekova Budućnosti: Kalidijatu Nijakate, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Jedina nešto pokušavala od bekova Budućnosti: Kalidijatu Nijakate, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

I posljednji voz za osminu finala Lige šampiona je prohujao pored rukometašica Budućnost Bemaxa - Debrecin je u „Bemax areni” savladao tim Bojane Popović 27:21 i praktično im stavio tačku na sezonu koju će svi u klubu pokušati što prije da zaborave.

Do kraja su ostala još četiri kola, a 6. mjesto je nedostižno. U duelima sa Đerom i Odenzeom kod kuće, te Savehofom i Bitighajmom u gostima, Popovićeva može samo da pokuša da razigra domaće igračice i sprema ih za dvomeč sa Srbijom u kvalifikacijama za EHF Euro i ono mnogo bitnije - turnir za Olimpijske igre, koji se od 11. do 14. aprila igra u Ulmu.

A hoće li pasti još koji negativni rekord sada je manje i važno. Sve granice su ionako srušene ove jeseni i zime - prvo je u Odenzeu izjednačen najteži poraz u klupskoj istoriji (39:24), potom je granica pomjerena i u Đeru (37:19) i u Bukureštu (44:26), gdje je ĆSM dao četiri gola više nego Mar Valensija davne 1998. godine (40:26).

Armel Atingre je perfektno počela meč, do „ludila” dovodila gošće, a nakon njene sedme odbrane Zoltan Silađi je morao da reaguje. Uzeo je tajm-aut poslije 10 minuta i 25 sekundi igre, a reakcija njegovih igračica je bila prava - za 136 sekundi dale su četiri gola (dva iz kontri) i preokrenule na 4:3.

Tada je bilo jasno da će „plave” teško moći da ispune drugi cilj - da trijumfuju sa makar šest golova razlike, pa im je ostalo da se bore za osnovni, tj. da upišu drugu pobjedu u Ligi šampiona ove sezone i zadrže makar teoretske šanse za plasman u osminu finala.

Do poluvremena su se ekipe konstantno smjenjivale u vođstvu, da bi Mađarice na startu nastavka pojačale tempo i golovima Petre Vamoš, Vivijen Groš i sedmim Grete Kačor došle do plus tri (15:12) u 37. minutu. Nije pomoglo ni što je Atingre pri rezultatu 12:12 za nekoliko sekundi odbranila šuteve Kačor i Groš, jer u napadu nije bilo rješenja.

Od bekova je nešto pokušavala i radila samo Kalidijatu Nijakate, ali je to bilo premalo i za duel sa ekipom protiv koje je Budućnost pred početak sezone oočekivala četiri boda. Nije uzela nijedan, zato će se u preostale četiri utakmice boriti samo da izbjegne posljednje mjesto u grupi A.

Ima tri boda, Savehof je na nuli, ali švedski prvak do kraja dočekuje i Budućnost i Debrecin, pa će sigurno pokušati da „plavima” preda „fenjer”...

BUDUĆNOST BEMAX - DEBRECIN 21:27 (11:11)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 150. Sudije: Alvares i Bustamante (Španija). Sedmerci: Budućnost Bemax 5 (4), Debrecin 4 (3). Isključenja: Budućnost Bemax 6, Debrecin 2 minuta.

Budućnost Bemax: ATINGRE (13 odbrana i sedmerac), Gigerih (jedna odbrana), MARSENIĆ 2, Marković, J. Vukčević 1 (1), GODEČ 4 (2), Popović, NIJAKATE 8 (1), ČALIŠKAN, IVANOVIĆ 1, Agović, Radević, Tomova, Kadović, PAVIĆEVIĆ 5, N. Vukčević.

Debrecin: BARTULOVIĆ (devet odbrana), Gabrijel (sedmerac), HAMORI 3, Johanson, Fizi-Tovizi, Groš 2, Jovović 1, M. VAMOŠ 3, Černjanski, TEPFNER, P. VAMOŠ 6, PLANETA 2, KAČOR 9 (3), HAGERTI 1, Petruš, Hornjak.

Bonus video: