Čavor: Biće teško protiv španskog sistema Srbije, ali pokazali smo da možemo da igramo sa ozbiljnim ekipama

"Lavovi" na oproštaju od EP igraju veoma važan meč sa Srbijom, utorak od 18 sati

13384 pregleda 69 reakcija 18 komentar(a)
Čavor na meču sa Mađarskom, Foto: Reuters
Čavor na meču sa Mađarskom, Foto: Reuters

Crna Gora protiv Srbije, priča broj četiri. Ovog puta sa željom "lavova" da se pobjedom oproste od Minhena, ali i mnogo važnije - da zauzmu "pol poziciju" pred baraž za Mundijal 2025.

Rukometaši naše zemlje posljednji meč na Evropskom prvenstvu igraju sjutra (utorak od 18h) protiv sjevernih komšija koji i dalje imaju računicu za plasman u nokaut fazu.

"Srbija je pokazala da je konkurentna ekipa i biće teško igrati protiv nje... Radi se o selekciji sa odličnim pivotima, krilima, golmanima i teško ćemo se nositi sa španskim sistemom koji igraju", upozorio je naš desni bek Stefan Čavor.

Ipak...

"Pokazali smo u ova dva meča da možemo da igramo protiv ozbiljnih reprezentacija. Znam da možemo još mnogo bolje, a da će sve to doći korak po korak, jer se radi o mladoj reprezenaciji. Na pravom smo putu", dodao je rukometaš njemačkog Veclara.

3

zvanična međusobna meča odigrale su Crna Gora i Srbija - u kvalifikacijama za EP 2016. Srbija je slavila u Beogradu (25:21), dok je u Baru bilo neriješeno (25:25). "Lavovi" su bili bolji na posljednjem susretu - na EP u Gracu 2020. sa 22:21

Crna Gora nakon dva kola nema bodova iako je protiv Mađarske i Islanda zaslužila više, imala šuteve za remi...

"Dvije teške utakmice su iza nas, mislim da smo obje odigrali dosta dobro, tako je da velika šteta i žal što nismo otišli u drugi fazu, ali šta je tu je - ostaje nam utakmica sa Srbijom, mnogo bitna zbog baraža za Svjetsko prvenstvo. Želimo da prvenstvo završimo pobjedom", jasan je Čavor.

Šta je presudilo da utakmice na kraju, ipak, izmanu iz ruku "lavova"?

"Obje utakmice su do samog kraja bile neizvjesne, ali mislim da smo neke druge faktore da odradimo dosta bolje", smatra Čavor.

Bek Crne Gore je bio konkretan...

"U prvom meču smo imali dosta tehničkih grešaka, u drugom malo manje - zahvaljujući Nebojši Simiću bili smo u egalu sve vrijeme, ali mislim da je odbrana na neki način protiv Islanda morala da bude bolja, da su se neke stvari ispoštovale do kraja... Ali, to je rukomet, to je sport i grešaka će uvijek biti, a mi se uvijek trudimo da te greške ispravimo", zaključio je Čavor.

"Lavovi" su u prethodna tri zvanična meča sa Srbijom upisali svaki od tri moguća rezultata - poraženi su u Beogrdu u okviru kvalifikacija za EP 2016 (25:21), da bi u istom ciklisu u revanšu odigrali neriješeno u Baru (25:25). Pobjedu su upisali 2020. u Gracu (22:21), što je ujedno bio i prvi trijumf Crne Gore u istoriji evropskih prvenstava.

Bonus video: