Matović: Žao nam je što smo izbacili naše drugove, ali nam je Crna Gora ispred svega

„Sve smo dali večeras, konačno nam se vratilo poslije dvije nesrećne utakmice. Takav je sport, idemo dalje. Čeka nas baraž za Svjetsko prvenstvo, želimo da opet odemo na veliko takmičenje”, poručio je Vuk Lazović nakon trijumfa nad Srbijom (30:29)

21127 pregleda 29 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Reuters/Angelika Warmuth
Foto: Reuters/Angelika Warmuth

Velikoj pobjedi nad Srbijom na oproštaju od Evropskog prvenstva (30:29), kojom su rukometaši Crne Gore izborili mjesto u 1. šeširu u baražu za Svjetsko prvestvo, kumovao je i Nikola Matović.

Golman švedskog Ama je u 34. minutu morao da zamijeni Nebojšu Simića, koji je dobio crveni karton jer je pokušao da prekine kontru rivala, ali se sudario sa Draganom Pešmalbekom.

Jedini Podgoričanin u reprezentaciji je imao nekoliko sjajnih poruka poslije meča.

„Utakmica je bila visokog intenziteta sve vrijeme, žao mi je što smo mi morali da izbacimo naše drugove i prijatelje. Nama je Crna Gora ispred svega i ljubav prema državi, to smo pokazali večeras”, rekao je 25-godišnji golman.

Nije bilo lako uskočiti u Simićeve „cipele”, koji je sa tribina pratio sve odbrane kolege, ali je uspio.

Nebojša Simić
foto: Reuters/Angelika Warmuth

„Nebojša je imao fenomenalan turnir, možda je bio i najbolji golman od svih. Tu sam kao podrška, ali je nesrećni splet okolnosti doveo do toga da branim. Što se tiče glavne faze, sve je moglo da bude drugačije, ali to je sport. Nekad ode na jednu, nekad na drugu stranu. Žao mi što nismo prošli, jedna lopta je odlučivala, ali će nam ovo značiti za buduće utakmice i turnire”, poručio je Matović.

Vuk Lazović
foto: Reuters/Angelika Warmuth

Vuk Lazović je igrao fenomenalno u odbrani, blokom na početku posljednjeg minuta je spriječio vođstvo Srbije.

„Sve smo dali večeras, konačno nam se vratilo poslije dvije nesrećne utakmice. Takav je sport, idemo dalje. Čeka nas baraž za Svjetsko prvenstvo, želimo da opet odemo na veliko takmičenje”.

Luka Radović
foto: Reuters/Angelika Warmuth

Luka Radović je bio jedan od tragičara protiv Islanda, jer je 88 sekundi prije kraja isključen zbog pogrešne zamjene. Iskupio se večeras i još jednom pokazao da je budućnost „lavova”.

„Ovo je jedan od naljepših osjećaja. Nažalost, idemo kući, jer nismo imali sreće, ali sve nam se vratilo večeras. Vjerujem da će nam se vratiti i u baražu i da ćemo odigrati mnogo bolje na Svjetskom prvenstvu”.

Bonus video: