Senzacija u Manhajmu - momak crnogorskih korijena poslao Španiju kući; Kompletirane grupe glavne runde

Sin legendarne rukometašice Budućnosti Stanke Božović (rođena Mugoša), devet sekundi prije kraja dao je gol za remi i drugu fazu

12744 pregleda 6 komentar(a)
Božović (broj sedam) i Austrijanci slave u Manhajmu, Foto: Handball AUSTRIA
Božović (broj sedam) i Austrijanci slave u Manhajmu, Foto: Handball AUSTRIA

Nakon šest uzastopnih polufinala, preko kojih su stigli do četiri finala zaredom i dvije evropske titule, rukometaši Španije nokautirani su u Njemačkoj.

Senzacija u Manhajmu - "furija" se oprašta od Evropskog prvenstva nakon prve faze, Austrija slavi veliki bod (33:33) i momka crnogorskih korijena Janka Božovića.

Sin legendarne rukometašice Budućnosti Stanke Božović (rođena Mugoša), devet sekundi prije kraja dao je gol za remi i drugu fazu.

Austrija je tako na svom šestom šampionatu Evrope četvrti put u istoriji izborila glavnu fazu, a najveći uspjeh napravila je prije četiri godine kada je bila osmoplasirana.

Zajedno sa njom u narednu fazu iz ove grupe putuje i Hrvatska, a obje selekcije prenijele su po bod.

Sve je poznato i u grupi Crne Gore - Mađarska je bez mnogo muke savladala Island (33:25). Zahvaljujući pobjedi "lavova" nad Srbijom ranije danas ove dvije selekcije zajedno idu u narednu rundu, s tim da će ekipa Ćeme Rodrigesa u novoj grupi imati dva boda, a pored "ribara" stoji nula.

Nakon svega ostaje i pomalo žal za udarcem Vuka Borozana protiv Islanda u drugom kolu - da je naš bombarder pogodio Crna Gora bi večeras proslavila plasman dalje.

Veče na Euru obilježio je i veliki derbi između Njemačke i Francuske u Berlinu - slavili su "trikolori" (33:30) i dalje prenijeli dva boda.

Nova faza kreće već sjutra utakmicama grupe 2 u Berlinu u kojoj po dva boda imaju Danska, Švedska i Slovenija, dok su bez bodova Holandija Norveška i Portugal.

Dan kasnije spektakl kreće i u Lanakses areni u Kelnu, gdje samo Mađarska i Francuska imaju po dva boda - po jedan su prenijele Hrvatska i Austrija, a od nule kreću Njemačka i Island.

GRUPA 2

Srijeda

15.30h Norveška - Portugal

18.00h Danska - Holandija

20.30h Slovenija - Švedska

Standings provided by Sofascore

GRUPA 1

Četvrtak

Francuska - Hrvatska

Njemačka - Island

Mađarska - Austrija

Standings provided by Sofascore

Bonus video: