Njemačka ostaje u igri, Karabatić pogađao protiv Hrvata za rekord evropskih prvenstava

Francuska u klasiku bolja od Hrvatske (34:32), Austrija bolja od Mađarske, a Njemačka dobila Island

14828 pregleda 7 komentar(a)
Hrvati i bez kapitena parirali "ekspertima", Foto: REUTERS
Hrvati i bez kapitena parirali "ekspertima", Foto: REUTERS

Njemačka je ostala u igri za jedno od prva dva mjesta u "grupi smrti" pobjedom nad Islandom u Kelnu - 26:24. U glavnoj fazi Grupe 1 na Evrospkom rukometnom prvesntvu u Njemačkoj jedino Francuska ima sva četiri boda.

Domaća selekcija je u prepunoj "Lankses areni" uspjeli da u neizvjesnoj utakmici otpišu "ribare", a nijedna ekipa tokom meča nije imala više od dva gola prednosti. Njemci su na poluvremenu imali 11:10, a Island je preokrenuo na 21:20, ali je domaća publika donijela prevagu.

Knor je sa šest golova bio najbolji u pobjedničkoj ekipi, na drugoj strani je Smarason isto toliko puta bio strijelac. Njemačka ima dva boda nakon poraza od Francuske 33:30.

"Eksperti" su u jednom od svjetskih rukometnih klasika uspjeli da slome jak otpor nove Hrvatske i slave sa 34:32 (18:18), mada...

Hrvatska nije zbog visoke temperature mogla da protiv Francuske računa na kapitena Domagoja Duvnjaka, ali i povrijeđenog Ivana Martinovića, protiv kojih bi Nikoli Karabatiću i drugovima bilo neuporedivo teže.

Mem sa šest golova i Nikola Karabatić sa pet su bili najefikasniji u pobjedničkoj ekipi. Karabatić je na evropskim prvenstvima stigao do rekordnih 289 golova! Kod Hrvata najbolji je bio golman Dominik Kuzmanović sa 13 odbrana (42 odsto), Srna je dao šest golova.

Hrvate su skupo koštale greške - čak 16, pet tehničkih.

A hrvatski reprezentativac Martinović je prošao austrijsku školu rukometa, a u Njemačkoj se vidi koliko je jaka - Austrija je dobila Mađarsku sa 30:29 (17:17), za tri boda u Grupi 1, i borbi za jedno od prva dva mjesta koja razigravaju za medalje a pobjednik šampionata ide i na OI u Pariz.

Prva zvijezda ekipe, Bilik je dao osam golova po šest Hutaček i Vagner po šest. Izabranicima Aleša Pajoviča ključna će biti naredna utakmica sa domaćinom, Njemačkom.

Bonus video: