Lavovi presudili Đeroni, Srbija dobija novog selektora

Kao najozbiljniji kandidati da naslijede katalonskog stručnjaka pominju se Danijel Anđelković i Boris Rojević

7650 pregleda 17 komentar(a)
Đerona, Foto: Reuters
Đerona, Foto: Reuters

Poraz od Crne Gore u posljednjoj sekundi Evropskog prvenstva očigledno će biti i posljednji meč Tonija Đerone na klupi Srbije.

Rukometni savez te zemlje za danas je zakazao sastanak sa španskim stručnjakom, a kako piše "Mozzartsport" ne postoji ni promil šanse da se saradnja nastavi iako Đerona ima ugovor do juna.

"Zbog primljenog gola i poraza u posljednjoj sekundi meča protiv Crne Gore, 'orlovi' će u slabiji šešir u baražu za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, a samim tim ćemo imati težeg rivala (moguća i Španija). Do kraja Đeroninog mandata ostale su samo te dvije utakmice, koje su iz kategorije 'biti ili ne biti', od kojih zavisi budućnost srpskog rukometa u narednih nekoliko godina", piše pomenuti portal.

Katalonac je na klupu Srbije stigao prije tri i po godine, kada je takođe ta selekcija nakon neuspjeha u grupi sa "lavovima" Euro 2020 završila na 20. mjestu i tada otpustila Nenada Peruničića.

Navodno su već poznati i potencijalni Đeronini nasljednici, a kao najozbiljniji kandidati pominju se Danijel Anđelković i Boris Rojević.

Anđelković, nekadašnji srednji bek Srbije i Crne Gore, a potom i Srbije, trenutno sa klupe predvodi Tuluz, dok je Rojević trener desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije Vojvodine, kojem je prošle sezone donio i trofej EHF kupa.

Bonus video: