Đer lagano do 11. pobjede, Nikolina Marković pokazala da je budućnost Budućnosti

Favorit za osvajanje Lige šampiona slavio 29:21 u „Bemax areni”, 19-godišnja Podgoričanka najavila da bi mogla da bude snaga najvećeg crnogorskog kluba i reprezentacije u sezonama koje dolaze

12902 pregleda 13 komentar(a)
Ivona Pavićević na večerašnjem meču, Foto: Luka Stanković
Ivona Pavićević na večerašnjem meču, Foto: Luka Stanković

Sve šanse za plasman u osminu finala su davno propuštene, ali se u duelu sa trenutno najboljom ekipom u Evropi vidjelo da Budućnost Bemax ima budućnost - tim Bojane Popović je izgubio od Đera 29:21, ali je „dobio” srednjeg beka za naredne sezone u liku Nikoline Marković.

Pred 19-godišnjom Podgoričankom je još dosta rada i odricanja da bi postala liderka najvećeg crnogorskog kluba, mada se vidjelo da ima „šlifa” za to.

Nije se uplašila obračuna sa najvećim zvijezdama svjetskog rukometa, stalno je tražila rupe u odbrani za asistencije, prodor ili šut i najavila da ono što je pokazivala u dresu Crne Gore na šampionatima za mlađe selekcije, pod patronatom Ivana Terzića, Maje Savić i Igora Markovića, može da prenese i među „velike”.

Šansu je iskoristila i njena vršnjakinja, Jelena Vukčević, a njih dvije će biti najveći aduti juniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Ogromna razlika u kvalitetu vidjela se odmah, jer je Budućnosti trebalo četiri minuta i 40 sekundi da postigne prvi gol preko Kalidijatu Nijakate za 1:3.

Popovićeva je nakon gola Veronike Kristijansen za 3:8 na startu 12. minuta zatražila tajm-aut, a savjeti su izgleda bili pravi - „plave” su na krilima Markovićeve prišle na 9:10, jer je tada upisala četvrtu asistenciju, a Ivona Pavićević trećim pogotkom „pobjegla” njoj i Tanji Ivanović na vrhu liste najboljih strijelaca tima.

Đer je, ipak, iskoristio odmor Kalidijatu Nijakate i loš ulazak u susret Mari Tomove (izgubljena lopta i dva promašena šuta) da pobjegne na 13:9, a ista razlika je bila i na velikom odmoru (17:13).

Golovima Markovićeve u napadu sa igračicom više i Pavićevićeve, koja je ukrala loptu i pogodila iz kontre, tim Bojane Popović je prišao na 15:17. To je, nažalost, bilo sve - izabranice Ulrika Kirkelija su podigle nivo igre u odbrani, mreža se nije tresla gotovo 12 minuta, dok Vukčevićeva na isteku 45. nije prva od tri igračice domaćih iskoristila sedmerac.

Ali, to je bilo samo za 16:22, bilo je kasno da se išta „zakuva”, Đer je stigao do 11. pobjede na isto toliko mečeva u Ligi šampiona, a „plave” ostale na tri boda...

BUDUĆNOST BEMAX - ĐER 21:29 (13:17)

Podgorica - „Bemax arena”. Gledalaca: 250. Sudije: Unlu-Hatipoglu i Šimšek (Turska). Sedmerci: Budućnost Bemax 3 (1). Isključenja: Budućnost Bemax 6, Đer 4 minuta.

Budućnost: ATINGRE (šest odbrana), Gigerih (tri odbrane), MARSENIĆ 1, MARKOVIĆ 4, J. Vukčević 3 (1), GODEČ 4, Popović, NIJAKATE 2, IVANOVIĆ 2, Agović, Radević, Tomova 1, Kadović, PAVIĆEVIĆ 4, N. Vukčević.

Đer: SOLBERG (četiri odbrane i sedmerac), Toft (jedna odbrana), Haugsted 1, BLOM 1, SELEŠI-ŠACL 3, Bratstet-Dale 3, GROS 5, De Paula 4, Rju 3, Oftedal, KRISTIJANSEN 2, Đeri-Lukač 2, HOVDEN 1, NZE-MINKO 3, Broh, Farkaš 1.

Bonus video: