Bojana Popović: Ne smijemo previše da hvalimo mlade, da ne „polete”

„Moraju da budu mirne, jer imaju mnogo da uče. Imaju karakter, to ne smije da iščezne, jer drži crnogorski rukomet tu gdje jesmo”, upozorila je šefica stručnog štaba Budućnost Bemaxa nakon poraza od Đera (29:21)

7216 pregleda 16 komentar(a)
Maja Savić, Milivoje Đurđić i Bojana Popović pred početak meča, Foto: Luka Stanković
Maja Savić, Milivoje Đurđić i Bojana Popović pred početak meča, Foto: Luka Stanković

Porazom od Đera (29:21), rukometašice Budućnost Bemaxa su izgubile i teoretske šanse da se domognu osmine finala Lige šampiona na tri kola do kraja.

Jasno je, ipak, bilo i ranije da od nokaut faze nema ništa, pa je Bojana Popović veću šansu pružila mladim igračicama.

„Ponosna sam kako su djevojke igrale, pokazale su veliki karakter. Grešaka je bilo, ali je vrlo važno da mlade igračice imaju ovakve utakmice, da stiču iskustvo. Morale smo da pogodimo neke šuteve, promašile smo i sedmerce, imale tehničke greške, ali su mlade dobile šansu i pokazale potencijal”, rekla je Popovićeva.

Najbolje je šansu iskoristila Nikolina Marković, koja je upisala četiri gola i pet asistencija, a vukla je ekipu u napadu.

„Velika je stvar što imamo priliku da pružimo šansu mlađima, one su to iskoristile. Imaju veliki potencijal, ali ne smije da bude prevelikog hvalisanja, da ne polete. Moraju da budu mirne, jer imaju mnogo da uče. Imaju karakter, to ne smije da iščezne, jer drži crnogorski rukomet tu gdje jesmo”, upozorila je šefica stručnog štaba.

Markovićeva je u svom trećem meču u elitnom takmičenju pokazala da je mogla i ranije da dobije šansu.

„Borile smo se čitav meč i pokazale karakter i srce. Bilo je tehničkih grešaka, primile smo nekoliko lakih golova, ali sam zadovoljna kako smo igrale”, istakla je 19-godišnja Podgoričanka.

Bonus video: