Saga o Branku Vujoviću: Rumuni ga sele u Dinamo, iz Hanovera nema dozvole

Rumunska „Gazeta sportuliror” tvrdi da je sve gotovo i da je 25-godišnji Nikšićanin potpisao ugovor sa Dinamom iz Bukurešta, koji vodi legendarni Ćavi Paskval. Iz Hanovera su u novembru rekli da Vujović ima ugovor do 2025, a lani su odbili i poziv Kjelcea da vrati crnogorskog reprezentativca

5701 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sven Hoppe/dpa via AP
Foto: Sven Hoppe/dpa via AP

Branko Vujović je na Evropskom prvenstvu pokazao da je jedan od najboljih desnih bekova na Starom kontinentu i još više pojačao želju jednog od najboljih trenera svih vremena da ga dovede.

Rumunska „Gazeta sportuliror” čak tvrdi da je sve gotovo i da je 25-godišnji Nikšićanin potpisao ugovor sa Dinamom iz Bukurešta, koji vodi legendarni Ćavi Paskval.

U tekstu se navodi da je ugovor sa timom iz glavnog grada Rumunije potpisao i brazilski lijevi bek iz Barselone, Anijel Langaro, te da je uprava u poodmaklim pregovorima sa neimenovanim srednjim bekom iz Bundeslige.

Pitanje je, međutim, da li je informacija za crnogorskog reprezentativca tačna, jer Hanover vež duže odolijeva da ga pusti.

Sredinom prošle sezone, kada je Nedim Remili otišao u Vesprem, Kjelce je želio da vrati momka koji je pet sezona nosio dres tima Talanta Dujšebajeva, ali je bundesligaš to odbio.

Isti odgovor je Dinamo dobio i u novembru prošle godine. Tada je direktor Sven-Seren Kristofersen u izjavi za „Bild” bio decidan:

„Branko Vujović ima ugovor sa nama do 30. juna 2025. godine. I tačka”.

Jasno je, dakle, da Hanover neće pustiti sjajnog ljevaka godinu prije isteka ugovora bez velikog obeštećenja.

Čini se da bi Dinamo mogao da „zavuče ruku u džep”, jer je cilj Paskvala da formira moćnu ekipu kako bi dobio pozivnicu za Ligu šampiona.

Rumunski prvak je ove sezone „izvisio” za pozivnicu za elitno takmičenje, iako je lani stigao do osmine finala, te bio član elite u šest od prethodnih sedam takmičarskih godina.

Ukoliko bi doveo Vujovića i Langara, EHF bi teško mogao da mu odbije prijavu...

Bonus video: