Potpredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske: Veselin Vujović nikada neće biti selektor

"Vujovića jako cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a raditi u RK Zagren drugo", jasan je Zoran Gobac

13557 pregleda 6 komentar(a)
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej
Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Rukometaši Hrvatske su eliminisani u glavnoj fazi Evropskog prvenstva, u kojoj su doživjeli tri poraza i pobijedili jedino Island u posljednjem meču, pa tamošnja javnost očekuje da selektor Goran Perkovac bude smijenjen.

Danima se vodi polemika o tome šta nije valjalo u igri nacionalnog tima na EP, a pominje se da bi nasljednik Perkovca mogao da bude legendarni Cetinjanin Veselin Vujović.

Reklo bi se da je popularni Vuja i želja hrvatske javnosti, jer je u anketi na portalu "Index.hr" za njega glasalo 38 odsto od preko 30 hiljada ljubitelja rukometa.

Tri odsto njih bi da na klupu sjedne crnogorski selektor Vlado Šola, koji je otkrio da je načelno dogovorio da i dalje vodi "lavove".

Kako god, potpredsjednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac tvrdi da Vujović nije opcija.

"U hrvatskom rukometu ima dovoljan broj stručnjaka koji mogu da budu selektori, tako da tu nema problema. Vujovića jako cijenim kao trenera i kao čovjeka, ali hrvatska reprezentacija je jedno, a raditi u RK Zagren drugo. Niko nije razgovarao s Vujovićem oko selektorske pozicije, niti će razgovarati", jasan je bio Gobac koji dodaje:

"Sve su to floskule ove gospode raznorazne. Gorana Perkovca je postavio Lino Červar dok je bio koordinator, nisam ga ja postavio. Vujović sigurno nikad neće biti selektor".

Vujovića na klupi ne želi ni legenda Petar Metličić.

"Mislim da bi dolazak Vujovića bio velika greška. Ima boljih i kvalitetnijih ljudi", kazao je Metličić.

Bonus video: