Olimpijski i svjetski prvaci igraće za evropsko zlato, Njemačka i Švedska za put u Pariz

Francsuka i Danska igraće za evropsko zlato u nedjelju (17,45), od 15 sati za olimpijsku vizu domaćin Njemačka i Švedska

14461 pregleda 61 reakcija 0 komentar(a)
Jedin i jedini, Mikel Hansen, Foto: REUTERS
Jedin i jedini, Mikel Hansen, Foto: REUTERS

Svjetski rukometni prvaci, Danska, zakazala je meč za evropsko zlato sa olimpijskim šampionima, Francuskom, nakon što su Mikel Hansen i drugovi u drugom polufinalu savladali u Kelnu domaćine, Njemačku - 29:26 (12:14).

Baš kao i u prvom polufinalu u kojem su Francuzi detronizovali Švedsku nakon produžetaka - 34:30, gledana su dva sasvim različita poluvremena.

U prvom Njemci raznovsniji sa golovima sa svih pozicja, dok su kod Danaca iz igre pogađala samo četiri igrača, nijedan gol sa krila ili pivota.

U drugom su danci krenuli u svaki napad bez golmana i nisu primili pogotak na praznu mrežu. Nisu primili ni gol iz kontre, a sva zahvajujući Mikelu Hansenu.

Za zlato će dakle igrati Francuska i Danska u nedjelju od 17,45 sati u Kelnu, a od 15 sati za olimpijsku vizu koju donosi bronza Njemačka i Švedska. Francuska je domaćin OI, Danska ima vizu kao svjetski prvak.

Veteran je igrao samo u napadu, sjajno razigravao i pronalazio slobodne saigrače. Dijelio lopte bez greške. Simonu Jensenu Haldu je četiri puta uspio da doda loptu na poziciji pivota a on je svaki put uspio da savlada nevjerovatnog Andreasa Volfa.

Ali i Danci su imali raspoloženog Emila Nilsena koji je odbranio 42,11 odsto šuteva, Niklas Landin je ostao na 25 odsto.

No, Nilsenu je posao olakšavala sjajno postavljena odbrana, koja čak pet i po minuta tokom drugog poluvrema nije primila gol.

Hansen je dao pet golova iz šest pokušaja, Hald četiri od četiri a po pet golova su imali i Jakobsen i Pitlik, dok je Gisdel četiri puta pogodio gol Njemaca.

Na drugoj strani Renar Uščins pet, gol manje Knor a po tri Gola, Hajnke i Damke.

Bonus video: